Miestas pakvips žuvimi

Jūros šventės organizatoriai sako dedantis pastangas, kad šiemet šventėje būtų dar daugiau akcentų ir ji kvepėtų žuvimi.

Pasak VšĮ „Jūros šventė” direktoriaus Remigijaus Mockaus, pirmąkart pagrindine šventės vieta bandoma paversti Kruizinių laivų terminalą – čia atsiras kavinių, atrakcionų parkas bei VIP zona.

Pirmajame Jūros šventės atidarymo koncerte „Jūrovizija Klaipėdai” dalyvaus visi kada nors Lietuvai „Eurovizijoje” atstovavę atlikėjai bei sėkmingiausiai finaliniame šių metų nacionalinės atrankos ture pasirodę jaunieji dainininkai. Pirmąkart koncerte, į kurį dedamos didelės lėšos, bus naudojama scenografija.

Koncertas bus filmuojamas, taip pat, kaip ir Teatro aikštėje tuo pat metu vyksianti vakaronė „Liaudiškai laisvai” su „Sadūnais”, „Jungėnų kaimo kapela”, laidos „Gero ūpo” vedėjos Loretos Sungailienės vadovaujamu kolektyvu, pristatysiančiu žemaitiškas afrikietiškas variacijas.

Beje, „Jūrovizijoje” pasirodysiantis sėkmės „Eurovizijoje” Atėnuose sulaukusio projekto „LT United” nariai klaipėdiečiams ir miesto svečiams pateiks siurprizą. Uostamiestyje jie dainuos dvi dainas, o naujoji yra paslaptis net ir patiems šventės organizatoriams.

„Šeštadienis – diena, kurią skiriame jūrinių ir uosto organizacijų žmonėms. Iš pat ryto pradėsime renginius, kuriuose turėtų jaustis žuvies kvapas”, – sakė R. Mockus.

Prie Pilies tilto nuo pat šeštadienio ryto šurmuliuos žuvies turgus, kur bus ne tik šviežios ar rūkytos žuvies, bet ir žvejybos įrankių ar net kokių suvenyrų. Tradiciškai bus plaukiama į jūrą nuleisti vainikų žuvusiesiems.

Vakare iš Šaulių gatvės į Kruizinių laivų terminalą pajudės jūrinių ir uosto organizacijų atstovų eisena su Neptūnu jachtoje, kuri, tikimasi, atsives klaipėdiečius ir miesto svečius ten, kur numatomi svarbiausi vakaro renginiai. Eisenai atžygiavus, terminale koncertuos Karinių jūrų pajėgų orkestras, o vėliau prasidės pagrindinis vakaro koncertas „Susitikime prie Švyturio”. Šiuo koncertu bus prisidedama ir prie išdegusios Smiltynės atgaivinimo – bus skatinama paremti miško atkūrimą siunčiant SMS žinutes, o įmonės galės pervesti pinigus į specialią sąskaitą. Surinkti pinigai bus atiduoti Kuršių nerijos nacionaliniam parkui.

Koncerte pasirodys „Žuvėdros” šokėjai, Andrius Rimiškis su specialia programa, „Mango”, „Keistuoliai”, „Doudi Jazz Band” bei kiti.

Šeštadienį vidurdienį Kruizinių laivų terminale vyks antrojo tarptautinio vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos konkurso „Dainų burė-2006” baigiamasis svečių ir laureatų koncertas. Visi jaunieji dainininkai, atvykę iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos, dainuos tik gyvai.

Šventė, kurioje šiemet – apie 80 renginių, nepamiršo ir mėgstančiųjų pašokti – prie „Meridiano” šeštadienį ir sekmadienį bus nuolatinė šokių aikštelė-mokykla. Čia kiekvienas galės pažiūrėti, kaip šoka tango Eduardas Chimenezas, lotyniškų bei kitų šokių kolektyvai, ir išmokti to patys.

Sekmadienį Teatro aikštėje numatomas baigiamasis Jūros šventės koncertas su „Skamp” bei „Delfinais”, ir šventinis fejerverkas.

Pasak R. Mockaus, iš viso mieste bus septynios renginių vietos, o patys renginiai skirti bet kokio amžiaus ir pomėgių žmonėms – ką pasirinkti, turės visi. Naujovė šeimoms bus daugelyje miesto vietų atsirasiantys atrakcionų parkeliai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.