Į kritiką – nepagrįstais kaltinimais

Visuomeninės organizacijos „Transparency International” Lietuvos skyriaus direktorius Rytis Juozapavičius, prapliupęs viešais kaltinimais „Respublikos” leidinių grupės žurnalistų atžvilgiu, pagrįsti jų „Vakarų ekspresui” nesugebėjo.

Žinia, dienraštyje „Respublika” neseniai buvo paviešintos istorijos apie tai, kaip į įvairias organizacijas susibūrę skandalingojo JAV milijardieriaus Džordžo Soroso išlaikomi vadinamieji visuomenininkai ne tik „melžia” valstybės ir savivaldybių biudžetus kurdami įvairias ateities vizijas, bet ir tampa įrankiais konkurencinėje kovoje tarp verslo struktūrų.

Minėtuose rašiniuose buvo minima ir visuomeninė organizacija „Transparency International”, kurios Lietuvos skyriui vadovauja R. Juozapavičius.

Kovotojais su korupcija save vadinančių visuomenininkų veikloje įžvelgtas galimas vienos verslo struktūros interesų protegavimas kovoje su konkurentais.

Be to, buvo aprašyta situacija, kai vienos iš „Transparency International” valdybos narių įkurta viešoji įstaiga Ekonominių tyrimų centras vieną po kito gauna savivaldybių užsakymus. Savivaldybės už šimtatūkstantines sumas perka ETC sukurptas rajono ar miesto plėtros vizijas, kurios, anot skelbtos medžiagos, ne tik neretai prasilenkia su realybe, bet ir panašios viena į kitą.

Nors po minėtų rašinių publikavimo jau praėjo šiek tiek laiko, šią savaitę vieno šalies dienraščio kalbintas sukritikuotos organizacijos vadovas R. Juozapavičius nepraleido progos įkąsti savo kritikams.

Visuomenininkas viešai apkaltino „Respublikos” leidinių grupę reketu, o žurnalistų rašinius – atitrūkusius nuo tikrovės.

Tačiau vakar „Vakarų ekspreso” paprašytas paaiškinti, kokiais faktais remdamasis jis daro tokias prielaidas, R. Juozapavičius jų įvardyti negalėjo.

„Jei turėčiau, kreipčiausi į prokurorus. Aš rėmiausi savo asmenine patirtimi, pokalbiais”, – teigė buvęs žurnalistas R. Juozapavičius.

Mūsų dienraščiui pasidomėjus, ar šmeižtas „Respublikos” leidinių grupės atžvilgiu nesusijęs su visuomeninių organizacijų kritika, „Transparency International” vadovas Lietuvoje į klausimą tiesiai šviesiai neatsakė: „Tu jau žinai atsakymą”, – atkirto jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.