Buvęs Neringos policijos vadas neužleidžia tarnybinio buto

Neringos savivaldybei sunkiai sekasi iš brangaus tarnybinio buto iškeldinti buvusį šio miesto policijos komisariato viršininką Mamertą Vainorių. Vakar buvusiam komisarui neatvykus į planuotą teismo posėdį bylos nagrinėjimas atidėtas iki rudens.

Vakar Klaipėdos apylinkės teisme įvyko parengiamas posėdis byloje, kurioje Neringos savivaldybė siekia iš tarnybinio buto iškeldinti buvusį šio miesto policijos vadovą 55 metų M. Vainorių.

Šiuo metu Susisiekimo ministerijai pavaldžios Pasienio kontrolės punktų direkcijos Klaipėdos regiono skyriui vadovaujantis M. Vainorius pranešė, kad serga ir teisme nepasirodė. Bylos nagrinėjimas atidėtas iki rugsėjo pabaigos.

Įdomu tai, kad Pasienio kontrolės punktų direkcijos darbuotoja vakar redakcijai teigė, jog vedėjas atostogauja. M. Vainoriaus tarnybinis mobilusis telefonas buvo įjungtas, tačiau juo niekas neatsiliepė.

Atidėtas teismo posėdis buvusiam komisarui leis dar kelis mėnesius džiaugtis galimybe gyventi kurorte.

Netikėta „liga”

Iš užimamų pareigų bei tarnybos vidaus reikalų sistemoje M. Vainorius pasitraukė pernai liepą dėl „pablogėjusios sveikatos”. Tai sutapo su prasidėjusiu tarnybiniu patikrinimu dėl avarijos.

Ne tarnybos metu vairuodamas tarnybinį „Mercedes-Benz” jis Klaipėdos centre padarė avariją, per kurią buvo sužalotas ne tik jis pats, bet ir dar vienas žmogus. Tada komisarui skirta bauda už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Manoma, kad pusmetį namuose gydęsis (visą šį laiką jis gavo algą) pareigūnas iš posto galėjo pasitraukti vengdamas tarnybinės nuobaudos bei siekdamas išsaugoti socialines garantijas.

Naudojasi visa šeima

M. Vainorius neskuba palikti pačiame Nidos centre esančio Neringos savivaldybei priklausančio 100 kvadratinių metrų dydžio buto, kurio kaina šiuo metu siekia apie 1 milijoną litų. Šio Policijos departamentui skirto tarnybinio buto remontas Savivaldybei atsiėjo apie 100 tūkst. litų.

Buvęs komisaras tvirtina, jog teisę gyventi šiose patalpose užsitarnavo. Tačiau Policijos departamento atstovai sako, kad pareigūnai, savo noru palikę tarnybą, turi palikti ir pagal ankstesnes pareigas skirtas patalpas.

Bandydamas išsaugoti ne jam priklausantį butą, M. Vainorius paprašė pakeisti jo statusą. Tačiau Savivaldybės taryba tą daryti atsisakė ir įpareigojo buvusį komisarą iki šių metų vasario išsikraustyti.

Tačiau M. Vainorius to nepadarė iki šiol. Beje, šiame bute registruotas ne tik jis su žmona Regina, bet ir Klaipėdos VPK dirbančio sūnaus bei Kaliningrado srityje gyvenančios dukros šeimos.

Visi jie naudojasi nidiškiams teikiamomis lengvatomis, pavyzdžiui, nemokamomis kelionėmis keltais per Kuršių marias.

Savivaldybės tarnautojų duomenimis, iš tiesų bute niekas negyvena. Namą Klaipėdos rajone turintis M. Vainorius Nidoje pasirodo tik savaitgaliais.

Neringos savivaldybėje eilėje išsinuomoti socialinį būstą laukia apie 90 asmenų. Tarnybinio būsto reikia ir vietos policijos pareigūnams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.