Meilė gyvūnui kainavo gyvybę

Vakar Lėbartų kapinėse palaidota 32 metų Švyturio gatvės gyventoja Rasa Rimkutė. Moteris mirė praėjus dešimčiai dienų po to, kai netikėtai iššoko iš važiuojančio autobuso.

Nelaimė įvyko liepos 1 dieną Vilniaus plente. R. Rimkutė pro autobuso, važiavusio iš Vaitelių į Klaipėdą, duris metėsi paskui staiga lauk iššokusį savo šuniuką.

Dėl galvos sužalojimų ir komos ji buvo atvežta į Klaipėdos ligoninę. Čia jai atliktos dvi galvos operacijos. Pirmoji operacija, kurios metu dirbo geriausi ligoninės gydytojai, truko apie 7 valandas.

Liepos 11-ąją nukentėjusioji, gydyta Reanimacijos skyriuje, mirė.

Beje, R. Rimkutė iki 2002 metais dirbo toje pačioje Klaipėdos ligoninėje siuvėja.

Netekėjusią moterį pažinojusių kaimynų teigimu, ji labai mylėjusi savo šunį. Beje, po nelaimės jos augintinis dingo.

Dėl šio įvykio nemalonumai gresia UAB Klaipėdos autobusų parkui priklausančio autobuso vairuotojui – Eismo priežiūros skyrius dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Autobusų parko generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė „Vakarų ekspresui” pasakojo, kad karščių metu keleiviai prašo važiuoti atidarytomis durimis, o vairuotojai kartais jų prašymams neatsispiria. Tiesa, bendrovės administracija yra griežtai uždraudusi važiuojant atidarinėti duris.

„Vairuotojas mums neslėpė tą dieną atviromis, greta savęs esančiomis, durimis važiavęs prašant keleiviams. Visi žmonės sėdėję, o greitis buvo nedidelis.

Ant vienos iš sėdynių sėdėjusi mergina su šuniuku ant kelių. Jai šnekant mobiliuoju telefonu šuo pabėgo ir iššoko pro duris. Keleivė, vairuotojui net nespėjus sureaguoti, metėsi paskui”, – pasakojo J. Daugininkienė.

Vairuotojas moterį pamatė jau krentančią per duris, kai nieko nebebuvo galima pakeisti. Krisdama iš autobuso, anot liudininkų, ji keletą kartų vertėsi.

Klaipėdos autobusų parko administracija laukia teisėsaugininkų tyrimo išvadų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.