Išeinantieji patenkinti nuveiktais darbais

Ministrų kabinetą paliekantys buvusio premjero Algirdo Brazausko Vyriausybės nariai į politikos šešėlį traukiasi pakelta galva

Vakar įvyko veikiausiai paskutinis dar Algirdo Brazausko sudaryto ministrų kabineto posėdis. Jame dalyvavo ne visi ministrai, o atvykusieji Vyriausybės rūmuose ilgai neužtruko. Postus paliekantys jau kurį laiką laikinieji ministerijų vadovai džiaugėsi atliktais darbais ir apgailestavo dėl tų, kurių padaryti nespėjo.

Įsisenėjusios problemos

Laikinasis švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas teigė svarbiausiais savo, kaip ministro, darbais laikąs pradėtas spręsti įsisenėjusias problemas. Motuzas tikino esąs patenkintas pagerėjusia pedagogų algų situacija. „Vien šiemet mokytojų atlyginimai vidutiniškai bus padidinti 20 procentų”, – sakė Motuzas.

Ministras džiaugėsi, kad jam vadovaujant Švietimo ir mokslo ministerijai buvo žengtas ne vienas rimtas žingsnis gerinant bendrojo lavinimo mokyklų infrastruktūrą – pirmą kartą mokyklos buvo organizuotai aprūpintos mokykliniais baldais, daug kur įrengtos kompiuterizuotos klasės. Be to, patvirtinta paramos gabiems vaikams iš skurdžiai gyvenančių šeimų programa. Nuo šiol bus finansuojamas tokių vaikų apsilankymas kultūros, mokslo renginiuose.

Kalbėdamas apie aukštąjį mokslą Motuzas sakė: „Prieš man ateinant buvo išskirti būsimosios aukštojo mokslo reformos principai. Juos Vyriausybei pavyko patvirtinti. Jau baigiamos rengti konkrečios priemonės, kurių vykdymą laikau svertu visos aukštojo mokslo sistemos reformai”.

Paprašytas įvardyti darbus, kurie pavyko ne taip gerai, kaip norėjosi, ministras išskyrė profesinio mokymo studijų programų problemas. Pastarųjų nepavyko suderinti su darbo rinkos poreikiais. Anot Motuzo, jaunimas vis dar renkasi ne tas specialybes, kurių reikia darbo rinkai, o tas, kurios yra populiarios.

Postas – pamoka

Kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas darbą ministerijoje įvardijo kaip labai svarbų savo gyvenimo tarpsnį. „Man tai buvo didžiulė pamoka srityse, kuriose buvau silpnesnis, pavyzdžiui, ekonomikos, finansų”, – sakė jis.

Prudnikovas skundėsi žiniasklaida – esą teigiama informacija apie jo vadovaujamos ministerijos darbą daugeliu atvejų buvo blokuojama. „Žinoma, kiekvienas kartais galime klysti – nesame šventieji, bet stengėmės daryti viską, kad būtų geriau”, – tikino jis. Laikinasis kultūros ministras įsitikinęs, kad daugelyje jo atsakomybės sričių matyti pagerėjimas.

Paklaustas, kokių darbų atlikti nepavyko, Prudnikovas turėjo pagalvoti. Vis dėlto jis pripažino nepavykus pasiekti, kad biudžetas kultūrai didėtų proporcingai valstybės biudžeto augimui. Pasiteiravus apie planus palikus ministro postą, Prudnikovas teigė grįšiąs prie ankstesnių savo užsiėmimų – dainavimo ir dėstytojo darbo. Likti politikoje Prudnikovas sakė neketinąs.

Darbus tęs kiti

„Džiaugiuosi, kad daug svarbių įstatymo projektų pavyko perduoti Seimui. Jie prisidės prie to, kad mūsų šalies žmonių teisės ir laisvės būtų labiau saugomos”, – po posėdžio sakė Teisingumo ministras Gintaras Bužinskas. Kaip svarbius vadovaujamos ministerijos atliktus darbus Bužinskas minėjo Teisinio švietimo programą, Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymą, Smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo įstatymą ir Vartotojų gynimo įstatymą.

„Bausmę atlikusių asmenų reintegracijos į visuomenę problema ir kai kurių įstatymų projektai lieka atviras klausimas, bet aš džiaugiuosi, kad visuomenei pateikta naujosios Vyriausybės programa artima tryliktosios Vyriausybės programai. Bus galima tęsti pradėtus darbus”, – kalbėjo darbą baigiantis teisingumo ministras.

Į klausimą, ar ketina ir pasitraukęs iš Vyriausybės aktyviai veikti politikoje, Bužinskas sakė negalįs atsakyti nei taip, nei ne. Jis yra aukštosios mokyklos docentas, todėl kol kas ketina dėstyti studentams – kaip pats sako, dirbti tai, ką moka ir žino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.