Brangstančių akcijų vis daugiau

Vakar biržoje brangusių akcijų skaičius dar labiau išaugo, tačiau biržoje ir toliau stokojama aktyvesnės prekybos centrinėje rinkoje.

Dominuoja tiesioginiai sandoriai, jie ir sudaro didžiąją dalį bendros apyvartos. Vakar investuotojai sudarė 429 sandorius 27 bendrovių akcijomis, iš jų net 18 brango ir tik 4 pigo, bendra akcijų apyvarta siekė 4,528 mln. litų.

Didžiausia apyvarta išsiskyrė TEO LT ir „Rokiškio sūrio” akcijos, kurių kainos atitinkamai pakilo 0,45 proc., iki 2,22 lito bei 2,08 proc., iki 49 litų, o apyvarta siekė 941 tūkst. lito ir 1,69 mln. lito.

Tiesioginis TEO LT sandoris sudarė 82 proc. visos vertybinių popierių apyvartos, todėl tvirtai galima sakyti, kad prekyba Vilniaus biržoje dar neatsigavo ir sugrįžtant didžiųjų investuotojų kol kas nematyti. O itin teigiamas kilusių ir kritusių akcijų kainų balansas yra veikiamas tik smulkiųjų vietos investuotojų, kuriems tokio tempo išlaikyti be didžiųjų įsikišimo vargu ar pavyks.

„Rokiškio sūrio” akcijomis taip pat buvo sudarytas vienas didelis tiesioginis sandoris ir perparduota 30 tūkst. akcijų po 47,5 lito.

Optimistinių nuotaikų nestokojo bankų sektorius. Ūkio banko ir Šiaulių banko akcijų kainos kilo atitinkamai 2,7 proc., iki 1,9 lito ir 3,69 proc., iki 2,81 lito, o apyvarta siekė 737,7 tūkst. lito ir 68 tūkst. lito. Staigiu brangimu išsiskyrė „Lifosos” akcijos. Jos per pastarąsias tris prekybos sesijas sugebėjo pabrangti 16,15 proc., iki 24,8 lito, o apyvarta vakar siekė 272 tūkst. litų.

Konkrečių naujienų, lemiančių tokį investuotojų optimizmą, šiuo metu nėra, todėl „Lifosos” akcijų kainos šuolis atrodo kiek keistokai. Gali būti, kad dalis investuotojų tikisi gerų veiklos rezultatų, tačiau reikėtų prisiminti, kad antrasis šių metų ketvirtis neturėtų būti geras bendrovei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.