Lietuvos moksleiviai tarptautinėje geografijos olimpiadoje laimėjo bronzos medalius

2006 m. birželio 26 – liepos 3 d. Australijoje (Brisbanas) įvyko 6-oji tarptautinė geografijos olimpiada, kurioje dalyvavo 4 moksleiviai ir 2 vadovai iš Lietuvos.

Mokiniai

1. Giedrius Dabašinskas, Garliavos J. Lukšos gimnazija; mokytoja Zita Talutienė;
2. Tautvydas Mėdžius, Šiaulių Didždvario gimnazija; mokytoja Sniega Riaubaitė.
3. Judita Vaitkūnaitė, Garliavos Jonučių vid. mokykla; mokytojas Valentinas Padriezas.
4. Saulė Žukauskaitė, Vilniaus Šv.Kristoforo vid. mokykla;

Visi mokiniai yra respublikinės geografijos olimpiados prizininkai bei prof. Č. Kudabos konkurso nugalėtojai. Keturi mokiniai buvo atrinkti konkurso būdu. Visi pretendentai turėjo anglų kalba atlikti testą bei atsakyti į tris teorinius klausimus. Olimpiadai mokiniai ruošėsi penkis mėnesius.
Geografijos olimpiadoje dalyvavo 23 valstybių komandos: 91 mokinys ir 48 mokytojai. Tarptautinį organizacinį komitetą sudarė atstovai iš Olandijos, Belgijos, Australijos, Naujosios Zelandijos ir Jungtinės Karalystės. Olimpiados rungčių programą sudarė trys dalys: testas raštu (Written response test), lauko darbų užduotys (substantial fieldwork exercise) ir kompiuterinės užduotys (multimedia quiz).

Olimpiados užduotys apėmė įvairias geografijos sritis bei aktualias nūdienos pasaulio problemas (globalinė klimato kaita, gamtos katastrofos, darnioji plėtra, globalizacija, teritorinis planavimas, pasaulio kraštovaizdžiai ir kt.). Aukštam rezultatui pasiekti mokiniams prireikė ne tik žinių, bet ir labai daug įgūdžių bei specifinių geografinių gebėjimų: dirbti su žemėlapiais, statistika, nagrinėti grafinę medžiagą, stebėti urbanizuotą aplinką ir daryti išvadas.

Bendroje įskaitoje trys Lietuvos moksleiviai surinko daug taškų ir laimėjo bronzos medalius. Kiekvienam prizininkui buvo įteiktas bronzos medalis, oficialus sertifikatas ir vertingos dovanos. Medalininkais tapo Saulė Žukauskaitė (Vilniaus Šv.Kristoforo vid. mokykla), Giedrius Dabašinskas (Garliavos J. Lukšos gimnazija) ir Tautvydas Mėdžius (Šiaulių Didždvario gimnazija).
Komandos vadovais buvo Rytas Šalna (Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas) ir Valentinas Padriezas (Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos geografijos mokytojas ekspertas).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos moksleiviai tarptautinėje geografijos olimpiadoje laimėjo bronzos medalius"

  1. Zita

    Šaunuoliai.Sekmės.Rytai, ir toliau kovok už GEOGRAFIJĄ…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.