„Arvi kalakutai” per pirmąjį pusmetį padidino pardavimus 60 proc.

Šių metų pirmąjį pusmetį Marijampolės įmonė „Arvi kalakutai” pagamino ir pardavė produkcijos daugiau nei už 14,152 mln. Lt. Tai 60 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. „Arvi kalakutų” pardavimai Lietuvos rinkoje padidėjo 67 proc., o eksportas išaugo nuo 41 proc.

„Arvi kalakutai” – pirmoji ir vienintelė specializuota kalakutų auginimo, skerdimo ir kalakutienos perdirbimo įmonė Baltijos šalyse, savo veiklą pradėjo 2004 metų pradžioje. Įmonė Lietuvos ir užsienio prekybos centrams tiekia atvėsintą kalakutieną bei didesnės pridėtinės vertės produkciją – karštai, šaltai ir mažai parūkytus bei vytintus gaminius.

„Pirkėjams itin patiko mūsų gaminami neriebūs faršai (malta mėsa), kuriuos naudoja gaminant įprastus mūsų virtuvės patiekalus – balandėlius, koldūnus, kotletus ir netgi cepelinus”,- sakė „Arvi kalakutų” direktorius Audrius Banys. „Taip pat aiški tendencija, kad Lietuvoje didėja kokybiškos neriebios mėsos vartojimas – atvėsintos kalakutų krūtinėlių file, karšto ir šalto rūkymo gaminių bei paruoštų kepimui (marinuotų) pusgaminių”,- tęsė „Arvi kalakutų” direktorius. Įmonės vadovas džiaugėsi, jog skani ir neriebi kalakutiena randa vis daugiau vartotojų. „Pastebėjome, kad dauguma žmonių, kurie pabandė kalakutienos patiekalų bent porą kartų, įtraukia ją į savo pastovų racioną. Matyti dėl tos pačios priežasties didėja užsakymai iš restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų” – teigė A.Banys.

Pasak įmonės vadovo, „Arvi kalakutai” stengiasi ne tik didinti pardavimus tose pačiose rinkose, bet ir plėsti produkcijos tiekimą vis naujose rinkose. Estijoje įmonė pardavimus lyginant su pernai padidino net tris kartus. „Birželio mėnesį išsiuntėme pirmąją produkcijos partiją į Kaliningradą.” – sakė „Arvi kalakutų” vadovas. Kaliningradiečiai pasirinko 15 gaminių, o labiausiai įvertino šaltai rūkytas kalakutienos file, vytintas mini saliami dešreles, virtą kalakutų krūtinėlę formoje ir vytintą krūtinėlę.

„Taip pat išsiuntėme produkcijos pavyzdžius vienai Prancūzijos kompanijos degustavimo komisijai.” – sakė Audrius Banys. Marijampolėje viešėję prancūzai pasirinko keturis produktus – karštai rūkytą krūtinėlę, šaltai rūkytą kumpelį, vytintas mini saliami dešreles ir virtą kalakutienos dešrą su kumpeliais, kuriuos prancūzai labai gerai įvertino. Šiuo metu „Arvi kalakutai” derina produkcijos tiekimo sąlygas ir pakuotes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.