Imtynininkas A.Kazakevičius – Europos jaunimo čempionato prizininkas

Vengrijos mieste Szombathelyje vykusiame Europos graikų-romėnų imtynių jaunimo čempionate bronzos medalį iškovojo Aleksandras Kazakevičius. Vilniaus pedagoginio universiteto studentas trečią vietą užėmė svorio kategorijoje iki 66 kilogramų.

Pirmoje kovoje trenerių Remigijaus Gusto ir Ruslano Vartanovo auklėtinis rezultatu 8:0, 7:0 sugniuždė norvegą Marių Thommeseną.

Kitą imtį Aleksandras pralaimėjo pirmenybių nugalėtojui Volodymyrui Lohoydai iš Ukrainos po apmaudžios klaidos trečiame kėlinuke.

Patekęs į finalą, ukrainietis atvėrė kelią Aleksandrui kovoti dėl bronzos apdovanojimo. Savo šanso A.Kazakevičius nepaleido. Iš pradžių jis „nušlavė” nuo kilimo graiką Christoforą Sotiriadį rezultatu 8:0, 6:0, o lemiamoje kovoje įveikė Refiką Ayazoglu iš Turkijos (2:1, 1:1).

„Balandžio mėnesį Maskvoje vykusiame Europos čempionate pralaimėjau suomiui. Ši nesėkmė labai slėgė. Norėjau kuo greičiau reabilituotis, todėl šiomis dienomis šimtus kartų šlifavau metimus, su treneriais nagrinėjau taktines kovos subtilybes. Džiaugiuosi, kad nenuvyliau. Dabar laukia dar sunkesnis pasiruošimas pasaulio jaunimo čempionatui, kuris vyks Gvatemaloje rugpjūčio 29-30 dienomis”, – kiek atsipūtęs po bronzinės kovos pasakojo Aleksandras Kazakevičius.

Svorio kategorijoje iki 60 kilogramų sublizgėjo trenerio Vitalijaus Nagovicino auklėtinis Olegas Lavruvjanecas. Atletas iš Visagino įveikė Izraelio sportininką Jurijų Veščevą bei austrą Simoną Draxlį. Imtyje su varžybų šeimininku Balintu Korpasi pralaimėta taktinė kova parteryje. Deja, akistata dėl trečios vietos su Zakiru Abdullajevu iš Azerbaidžano pavargusiam Olegui buvo nesėkminga. Tačiau iškovota aukšta penkta vieta džiaugėsi ir Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Andrejus Gribojedovas. – ” Smagu, kad pagrindinėse metų varžybose aukštas vietas užima ne tik Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniai, bet ir kitų mūsų šalies imtynių centrų sportininkai. Tokia konkurencija dar aukščiau kelia imtynių kartelę Lietuvoje ir LOSC auklėtiniams neleidžia užmigti ant laurų”,- įspūdžiais dalijasi LIF prezidentas.

Svorio kategorijoje iki 84 kilogramų aštuntą vietą iškovojo Europos čempionato prizininkas Laimutis Adomaitis. Jis gan lengvai nugalėjo graiką Aleksandrą Piklidį (2:0, 7:0) ir latvį Michailą Nikitiną (6:0, 5:0). Trečioje kovoje pranašesnis buvo ukrainietis Sergejus Jaroškinas (0:6, 1:3).

Kituose svoriuose Antonas Audickas (50 kg) pralaimėjo Andrejui Bulejevui iš Rusijos, Ernestą Bagužą (55 kg) įveikė turkas Huseinas Aydinas, o Aleksejaus Školino (74 kg) pasipriešinimą tik trečiame kėlinyje palaužė Elvinas Mursalyevas iš Azerbaidžano.

Praeitų metų Europos jaunimo čempionato prizininkas Robertas Budris (96 kg) kovoje su vokiečiu Mehmetu-Kasimu Arasu gavo peties traumą ir varžybų tęsti negalėjo.

Lietuvos ekipa užėmė devintą komandinę vietą tarp 33 valstybių.

Europos graikų-romėnų jaunimo čempionate dalyvavo 161 imtynininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.