Festivalis startavo piliavietėje

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjo devintasis operos ir simfoninės muzikos festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje”, skirtas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro steigimo 20-mečiui ir Liaudies operos 50-mečiui paminėti.

Festivalis pradėtas po ilgos pertraukos naujam gyvenimui prikelta Igorio Stravinskio opera-oratorija „Karalius Edipas”, kuri parodyta Klaipėdos piliavietėje.

Prieš spektaklį susirinkusiuosius pasveikino Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, pasidžiaugęs, kad kultūriniai renginiai uostamiestyje sulaukia didelio susidomėjimo.

Beje, šia opera-oratorija galėjo mėgautis ne tik Klaipėdos gyventojai ir jos svečiai – liepos 4-ąją spektaklis buvo parodytas Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, o liepos 6-ąją – Kretingos bažnyčioje, kur taip pat sulaukė didelio dėmesio ir aplodismentų.

Anksčiau nei įprasta prasidėjęs šių metų festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje” tęsis iki rugpjūčio 27 dienos. Operos bei simfoninės muzikos gerbėjai dar išvys „Baletinę Čaplino ir Dolskio kortą”, „Čardašo karalienę”, „Sevilijos kirpėją”, „Karmen”, „Paryžiaus katedrą”, „Pikų damą” bei daugelį kitų pastatymų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.