Po egzaminų – triumfo nuotaikos

Paskelbus paskutinių brandos egzaminų rezultatus paaiškėjo, kad net 12 panevėžiečių pateko į geriausių šalies moksleivių sąrašą. Tai abiturientai, už valstybinius egzaminus gavę po du ir daugiau aukščiausių įvertinimų.

Visi šie moksleiviai pakviesti liepos 12 dieną atvykti į Vilnių, ten Prezidentūros Didžiojoje salėje vyks abiturientų pagerbimo šventė.

Šiemet dviejų panevėžiečių moksleivių žinios įvertintos keturiais šimtukais, vieno – trimis šimtukais, dar 9 abiturientai puikiai išlaikė po du egzaminus.

J.Balčikonio gimnazijos abiturientė Rūta Susnytė po 100 balų gavo už matematikos, lietuvių kalbos testo, anglų kalbos ir informacinių technologijų egzaminus.

„Saulėtekio” vidurinės mokyklos dvyliktokė Miglė Morkūnaitė šimtukus surinko už matematiką, lietuvių kalbos testą, istoriją ir anglų kalbą.

Labai nedaug nuo merginų atsiliko 5-osios vidurinės mokyklos abiturientas Rytis Masiliūnas, šimtukus gavęs už lietuvių kalbos testą, biologiją ir chemiją, o matematiką išlaikęs 99 balais.

J.Balčikonio gimnazijos abiturientai Ignas Butėnas, Emilis Šimeliūnas, Marija Dautartaitė, Ieva Urbanavičiūtė, Vaida Šalučkaitė ir Kristina Žalnieriūnaitė už valstybinius brandos egzaminus gavo po du šimtukus.

Tokiais pat rezultatais gali pasidžiaugti ir 5-osios vidurinės mokyklos abiturientai Ieva Sakalauskaitė, Osvaldas Putkis ir Mantas Gudynas.

Visi šie panevėžiečiai pateko tarp geriausių šalies abiturientų ir trečiadienį dalyvaus pagerbimo šventėje Prezidentūroje.

Lyderiai nesikeičia

Pasak Panevėžio savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Akvilijos Aleliūnienės, šiemet brandos egzaminų rezultatai yra geresni už pernykščius.

Pernai po vieną ar kelis šimtukus gavo 45 moksleiviai, o šiemet šis skaičius šoktelėjo iki 54.

Pagal moksleivių žinių įvertinimą iš lyderių pozicijų jau daug metų nesitraukia J.Balčikonio gimnazija. Šiais mokslo metais net 30 mokyklos auklėtinių yra šimtukininkų sąraše.

V.Žemkalnio gimnaziją baigė 9 abiturientai, įvairius egzaminus išlaikę aukščiausiais balais. 5-ojoje vidurinėje mokykloje tokių dvyliktokų šiemet buvo 8, „Saulėtekio” – 4, M.Karkos – 2, J.Miltinio – 1.

Egzaminą perlaikė be protestų

Skandalas dėl lietuvių kalbos testo užduočių paviešinimo prieš egzaminą panevėžiečiams, kaip ir visiems šalies abiturientams, šiek tiek sujaukė egzaminų grafikus. Pakartotinis egzaminas vyko tą dieną, kai turėjo būti laikoma fizika, o pastarojo dalyko egzaminas buvo nukeltas keliomis dienomis vėliau.

Lietuvių kalbos testą moksleiviai perlaikė birželio 9 dieną. Į jį atvyko visi 1218 abiturientų, kurie pirmą kartą šį egzaminą laikė gegužės 24 dieną. Pirmojo egzamino rezultatai niekur nebuvo skelbiami, Nacionalinis egzaminų centras tų darbų net nevertino – anuliavo, ir viskas.

Lyginant su praėjusių metų rezultatais, panevėžiečiai testą išlaikė aukštesniu balų vidurkiu. Šiemet jis siekė 48, o pernai buvo 44,3.

Perlaikyti egzamino niekas iš moksleivių neatėjo su protesto šūkiais išrašinėtais marškinėliais, jei kas ir vilkėjo tokius, tai tik po švarkais, akivaizdžiai jų nedemonstravo.

Daugeliui slenkstis buvo per aukštas

Kol kas dar neaišku, kiek bus nepatenkintųjų valstybinių ir mokyklinių egzaminų rezultatais. Pernai Švietimo skyrius gavo 52 apeliacijas.

Kol kas dar nesibaigė apeliacijų teikimo laikas ir peržiūrėti tik nepatenkintųjų mokyklinių egzaminų rezultatais darbai. Dviejų egzaminų rezultatai palikti tokie pat, o dėl teksto interpretacijos nepatenkintam V.Žemkalnio gimnazijos moksleiviui įvertinimas sumažintas vienu balu.

Lyginant su praėjusiais metais, šiemet gerokai mažiau yra egzaminų neišlaikiusių abiturientų.

Iš 1218 valstybinį teksto interpretacijos egzaminą laikiusių dvyliktokų jo neišlaikė 130.

Prasčiausiai su šia užduotimi susidorojo 9-osios vidurinės mokyklos moksleiviai. Šio valstybinio egzamino neišlaikė daugiau nei trečdalis abiturientų.

Blogai šios mokyklos auklėtiniams sekėsi ir matematika. Ties valstybiniu matematikos egzaminu suklupo beveik pusė jį laikiusiųjų.

Valstybinį matematikos egzaminą ryžosi laikyti tik 14 „Aušros” vidurinės mokyklos abiturientų, iš jų 8 neišlaikė. Daugiau nei trečdalis šios mokyklos dvyliktokų neišlaikė ir valstybinio istorijos egzamino. Trečdalis moksleivių suklupo ir ties anglų kalbos užduotimis.

Šiemet mieste nebuvo nė vieno mokinio, neišlaikiusio fizikos ir chemijos valstybinių egzaminų. Be to, šie dalykai išlaikyti gerokai aukštesniais nei viso miesto vidurkis balais. Vidutinis fizikos egzamino įvertinimas – 58,31, chemijos – 56,11.

Pirmą kartais šiais metais leistas laikyti informacinių technologijų valstybinis egzaminas labai nesėkmingas buvo „Žemynos” vidurinės mokyklos moksleiviams. Jį laikė 6 abiturientai, o išlaikė tik 3.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.