Tarp miesto šurmulio – kaimo ramybė

Vilniečiui verslininkui Aurimui Guogai namai – ne tik ramybės uostas, bet ir puiki vieta naujoms idėjoms kurti, dirbti, mokytis. Rytais dvelkiančio keturių kambarių buto interjerą sudaro tik būtiniausi daiktai. Kitkas nuo smalsių akių kruopščiai paslėpta pasitelkus originalius dizaino sprendimus.

Jaukiame, šviesiame bute naujame daugiabutyje Oginskio gatvėje jauna Aurimo ir Dianos Guogų šeima įsikūrė beveik prieš metus. Butas Antakalnyje atitiko visus veiklių žmonių reikalavimus.

Vertėjų biuro „Magistrai” bei vonios įrangos salono „Desora” vadovas ir jo žmona džiaugiasi, kad kelionė nuo namų Antakalnyje iki darbo užtrunka tik apie ketvirtį valandos. Auklės prižiūrimos šeimos atžalos – greitai dvejų metų sulauksiantys dvyniai Marta ir Augustas – bei keturmetis augintinis triušis Trušas čia jaučiasi it kaime, gamtos apsupty.

Pro didžiulius buto langus atsiveria vaizdas į kitapus gatvės esantį miškelį, daugiabutį supančias pušis, žaliuojančius krūmus, rūpestingai prižiūrimus gėlynus. Šiuo namu miesto gatvė baigiasi, už jos – miškas.

Jaukumą sukūrė žmona

Keturių kambarių buto interjerą sukūrė Guogų pažįstamas architektas Irmantas Petrauskas. Aurimas teigė visiškai atsiribojęs nuo nuosavo būsto įrengimo. Daugybę skirtingų darbų dirbantis, įvairiausių pomėgių turintis vyras šį atsakingą darbą patikėjo profesionalams ir žmonai Dianai.

„Tik paskutinį mėnesį artėjant darbų pabaigai apžiūrėjau ir įvertinau specialistų darbą. Man patiko. Žinoma, yra dalykų, kuriuos galbūt būčiau padaręs šiek tiek kitaip, tačiau geriau nesikišti. Kiekvienas turi dirbti savo darbą – puolęs taisyti, viską dar labiau sugadinčiau”, – šypsodamasis išsisuko nuo klausimo apie interjero trūkumus šeimininkas.

Netgi Aurimo darbo kabineto interjeras – rytiečių kultūra besižavinčios Dianos kūrinys. Fengšui besidominti moteris kiekvienam baldui, paveikslui, aksesuarui rado tinkamiausią vietą. Todėl nė vienas daiktas skoningai įrengtame bute svečių nelieka nepastebėtas.

Kuo daugiau paslėpti

Vienintelis Aurimo reikalavimas būsto interjerą projektavusiam architektui buvo toks: kuo daugiau paslėpti. Svečiai nepamatys drabužinės, knygomis, įvairiausiais daiktais apkrautų lentynų – tai, ko svečiams matyti nebūtina, sudėta sienose įrengtose spintose. Jas esant išduoda didžiulės stumdomosios durys, kurias neatidi akis gali palaikyti tiesiog sienos dalimi. Dėl šio praktiško architekto sprendimo Guogų butas atrodo daug erdvesnis nei yra iš tikrųjų.

Paveiksluose – rytiečių dvasia

Rytais besidominčiai, daug keliaujančiai Dianai patiko vyro idėja prieškambarį įrengti minimalistiniu japonišku stiliumi. Čia vietos atsirado ir iš vienos tolimos kelionės moters parsivežtiems tekančios saulės šalies menininko paveikslams. „Vienas jų namuose užtikrina finansinę gerovę, kitas – šeimos tvirtybę”, – paaiškino Aurimas.

Guogų namuose paveikslų yra nemažai. Visi jie, išskyrus minėtus rytietiškus, – šeimos draugo dailininko Armeno Babajano darbai. Vieną paveikslą šeimininkas itin mėgsta. Jis ne tik kabo matomiausioje darbo kabineto vietoje, bet dar ir atskirai apšviečiamas. Pavargęs nuo įtempto darbo kompiuteriu Aurimas mėgsta kelias minutes pailsinti akis žiūrėdamas į paslaptingą bičiulio kūrinį.

Dvyniams – trys lovos

Jaukią šiuolaikiškai įrengtą Guogų svetainę itin mėgsta jų atžalos. Judrūs mažyliai, kol tėvai dirba, čia padaro savo tvarką. Iš vaikų kambario Marta ir Augustas atsitempia visus savo žaislus, spalvotas knygeles, kurias mielai paskaito auklė, kai dvyniai pavargsta šėlti. Šiame kambaryje už sofos gyvena ir šeimos numylėtinis didžiulis triušis Trušas, kurį Velykų proga prieš ketverius metus Aurimui ir Dianai padovanojo bičiuliai.

Savo kambaryje su didžiuliais vasaros žalumą atveriančiais langais vaikai tik miega. Vietoje dviejų čia pastatytos trys lovytės. Trečioji skirta kelionėms.

Sieną pakeitė langas

Svetainėje Guogos ne tik ilsisi, patogiai įsitaisę pagal užsakymą pagamintuose minkštuose foteliuose aptardami dienos įvykius, žiūrėdami televizorių ar stebėdami degančio židinio liepsnas. Čia ruošiama ir vakarienė – svetainę nuo virtuvės skiria tik spintelė-stalas, apšviečiama originaliais šviestuvais.

Svetainėje, kurioje vyrauja balta spalva, itin šviesu ir dėl vieną sieną pakeitusio lango. Už jo – žaliuojanti terasa. Aurimas pasiguodė, kad dėl šią žiemą Lietuvą užklupusių šalčių vietomis žolė ir pasodintos gėlės, daugiausia rožės, neužaugo. Terasoje namiškiai mėgsta atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos skaitydami, klausydamiesi miško ošimo, retkarčiais čia išsikepa ir šašlykų.

Dėl didžiulių langų, pasak šeimininkų, bute nebūna labai šalta. O vasarą nuo karščio gelbsti svetainėje įrengtas kondicionierius.

Dirba ir miegamajame

Sutuoktinių miegamasis skirtas ne tik miegui. Tai ir Aurimo „darbo” vieta. Vyras mėgsta lovoje paskaityti ar paklausyti garso įrašų. Paskaitos, seminarai, mokymai apie sėkmę ir kelią į ją šeimos galvai praverčia tiek versle, tiek kasdieniame gyvenime.

Tris valandas per dieną Aurimas mokosi ne tik gulėdamas lovoje ar patogiai įsitaisęs už jos esančiame fotelyje. Iš miegamojo veda durys į vonios kambarį. Jame – didžiulė masažinė vonia, įrengta garso sistema, leidžianti klausytis įrašų ir čia. Šis vonios kambarys, anot pašnekovo, skirtas ne tiek kūnui, kiek sielai.

Kūnui ir kitoms reikmėms skirtas antras Guogų bute esantis vonios kambarys, kuriame įrengta garo kabina su masažiniu dušu, skalbyklė, drabužių džiovykla.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.