Prezidentūra vėl nukentėjo nuo brito

Šventinį rytą Prezidentūros apsaugininkai sulaikė gamtinius reikalus šalia rūmų atliekantį jauną užsienietį

Neblaivūs užsieniečiai tampa tikru prakeiksmu Prezidentūrai. Ankstų šventinės liepos 6-osios rytą 21 metų Didžiosios Britanijos pilietis sulaikytas besišlapinantis ant Prezidentūros pastato Vilniaus senamiestyje. Tai jau mažiausiai antras Didžiosios Britanijos pilietis, sulaikytas už tokį nusižengimą.

Gamtinius reikalus prie Prezidentūros atliekantį jaunuolį per vaizdo kameras 5.40 val. pastebėjo Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai, saugantys valstybės vadovo rūmus. Jie sulaikė viešosios tvarkos pažeidėją ir iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai britą nuvežė į Vilniaus 3-iojo policijos komisariato Senamiesčio nuovadą. Čia jam nustatytas 2 promilių girtumo laipsnis, surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas ir skirta 150 litų bauda. Pasak policininkų, vaikinas nuoširdžiai apgailestavo dėl savo elgesio, tikino nežinojęs, kad šlapinasi ant Prezidentūros.

Didžiosios Britanijos pilietis pasakojo trečiadienio vakarą su draugais atskridęs į Kauną, o iš ten visi atvykę pasilinksminti į Vilnių. Visą naktį britai pramogavo sostinės baruose, o paryčiais patraukė į viešbutį. Beeinant pakeliui prispyrė gamtiniai reikalai.

Nuo britų Prezidentūra nukenčia nebe pirmą kartą. 2002-ųjų žiemą už tą patį reikalą 200 litų bauda skirta Klyvlendo apygardos (Anglija) policijos vadovui Kevinui Pittui. Iš pradžių su bausme sutikęs britas vėliau kaltę neigė, bylinėjosi, o pralaimėjęs visus procesus net grasino Lietuvą apskųsti Europos Žmogaus Teisių teismui.

Už šlapinimąsi prie Prezidentūros per porą pastarųjų metų į policiją buvo patekę per 10 įvairių užsienio šalių piliečių – Didžiosios Britanijos, Italijos, JAV, Suomijos ir kitų valstybių. Pažeidėjai dažniausiai neginčydavo skirtos baudos.

„Nelaiminga vieta. Kas vaidenasi tiems žmonėms, kad būtent į tą vietą eina? Negaliu net įsivaizduoti”, – pernai lapkritį stebėjosi Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkė Liucija Borusevičienė, kai į komisariatą už valstybinės reikšmės sienos apšlapinimą buvo atvestas jaunas suomis.

Užsieniečių pažeidimus teismai įvertino kaip nedidelį chuliganizmą ir skyrė pinigines baudas.

Prezidentūros kancleris Osvaldas Markevičius vakar LŽ sakė dar negalintis pasakyti, ar bus imamasi kokių nors priemonių, kad rūmai būtų apsaugoti nuo neblaivių vyriškių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.