„Naktimis dirbantis jaunimas – linksmesnis”

Šiltais vasaros vakarais būreliai jaunimo palengva traukia į naktinius klubus. Valanda po vidurnakčio – ir klubų salės atgyja: prisipildo žmonių klegesio, triukšmingos muzikos, cigarečių dūmų… Lankytojams linksma, o kaip jaučiasi tie jauni žmonės, kurie kantriai dirba už baro ar skuba prie staliukų su padėklais rankose?..

Viename Klaipėdos naktiniame klube jau trejus metus barmene dirbanti Agnė tokį darbą pasirinko neatsitiktinai.

„Tai buvo vienintelis darbas, kurį galėjau derinti su studijomis. Iš pradžių buvo sunku, bet po to pripratau prie tokio ritmo, kad naktį dirbu, dieną – miegu. Kadangi darbas tik savaitgaliais, užtenka laiko mokytis.

Nors ne kartą kildavo mintis atsisakyti šio darbo, sulaikydavo mintis, jog studijuodama geriau nerasiu, juk dirbu tik tris naktis per savaitę”, – aiškina neseniai bakalauro diplomą gavusi mergina, kuri ateityje žada ieškoti darbo pagal įgytą specialybę.

Dėl sutrikusio paros ritmo barmenė jokių sveikatos sutrikimų nejaučia (nebent tik tai, kad nepatinka prirūkyta aplinka) ir savo darbe įžvelgia nemažai teigiamų dalykų: „Čia daug bendraujama, susirandu naujų draugų, net po darbo, paryčiais, atrandame jėgų su kolektyvu kartu smagiai pasisėdėti.”

Simpatiškai šviesiaplaukei netrūksta ir klube besilankančių vaikinų dėmesio, bet, pasak jos, jau yra įpratusi prie komplimentų, rodomo dėmesio – ypač dažnai teiraujamasi telefono numerio, ar turi vaikiną, – tad yra „įgijusi imunitetą” lankytojams ir per tris metus dar neatsirado tokio, kuris ją ypač sužavėtų.

Dvejus metus barmenu dirbantis Mantas irgi nesiskundžia: „Patinka bendrauti su klientais, žongliruoti buteliais, gaminti skanius kokteilius”.

Kita vertus, vaikinas pastebi ir tai, jog silpsta rega, klausa, sutrinka miegas. Kartais vargina nemandagūs bei įkyrūs klientai. Tačiau naktinio darbo į dieninį, pavyzdžiui, restorane, Mantas neiškeistų: „Būtų liūdna, be to, nepatiktų tik stiklines šluostyti”, – juokauja vaikinas.

Vos du mėnesius tamsiu paros metu padavėja dirbanti Rolanda nuovargį jaučia, kai į klubą ateina mažai žmonių. „Tada darbo nėra daug, tad ima miegas”, – prisipažįsta ji.

Nepaisant supančių cigarečių dūmų ir triukšmo, klubo darbuotojos Alvydos nuomone, naktimis dirbantys žmonės yra kitokie, truputį linksmesni už kitus, atranda jėgų dieną gyventi, naktį – dirbti, ir vis tiek būti smagūs.

Pasak medikų, tokius labiausiai vargina įvairūs miego sutrikimai, tad vis dėlto geriau dirbti dieną, o jei kitaip neišeina – pasistengti džiaugtis turimu darbu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.