Palangiškio darbuose – Niujorkas

Vilniaus meno galerijoje „D’Arijaus papuošalai” atidaryta dailininko Viktoro Mikučio tapybos paroda „City”

Viktoras Mikutis jau trejetą metų gyvena Niujorke. Vos persikėlus į Niujorką, šis didmiestis tapo pagrindine palangiškio darbų tema. Parodoje eksponuojami šiais ir praėjusiais metais nutapyti autoriaus kūriniai, o pavadinimas „City” („Miestas”) taikliai atspindi jų tematiką.

Kubistine maniera sukurti darbai svyruoja tarp tapybos ir grafikos – jiems naudojami akriliniai dažai, guašas, o kontūrams paryškinti – juodas rašalas, vedžiojamas japoniška kaligrafijos plunksnele. „Esu tarsi didžėjus, jungiu skirtingas dailės rūšis, stilius, skirtingas nuotaikas”, – savo kūrybą apibūdino Mikutis. „City” – trečioji personalinė šio dailininko paroda.

Mikutis baigė meninį medžio apdirbimą Kauno taikomosios dailės technikume. Kurį laiką užsiėmė drožyba ir juvelyrika, tačiau vėliau susižavėjo tapyba. Ypač aktyviai į kūrybą dailininkas pasinėrė apsigyvenęs JAV. „Čia viskas alsuoja kažkokia specifine dvasia, verčiančia kurti. Neslėpsiu, svarbu dar ir tai, kad Amerikoje, skirtingai nei Lietuvoje, aš galiu iš savo kūrybos pragyventi”, – sakė neseniai trisdešimtmetį perkopęs parodos autorius.

Šiuo metu dailininkas vieši Lietuvoje. „Įdomu po kelių metų sugrįžti į tėvynę. Aplankiau Vilnių, Kauną, o kitas keletą savaičių žadu praleisti Palangoje. Palanga ir Niujorkas – kaip du skirtingi pasauliai, bet abu myliu vienodai”, – teigė pašnekovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.