Lietuvis apgaudinėjo senutes Latvijoje

Rygoje nuteistas mūsų šalies pilietis, kuris naudodamasis policijos informacija iš senyvų moterų išviliodavo santaupas

Telefoniniai sukčiai siaučia ne tik Lietuvoje. Neseniai Lietuvos pilietis 5 metams laisvės atėmimo nuteistas Latvijos sostinėje Rygoje.

Dirbo naktį

Kaip pranešė Latvijos laikraštis „Čas”, Rygoje „dirbęs” sukčius veikė pagal schemą: naktinis skambutis giminaičiams dėl esą padarytos sunkios avarijos ir prašymas pinigų sumokėti nukentėjusiajam. Anot laikraščio , įdomiausia, kad informaciją nusikaltėlis gaudavo iš policijos.

2005-ųjų vasario 24-ąją antrą valandą ryto 78 metų rygietę Mariją T. pažadino telefono skambutis. Skambinusysis pranešė, kad jos anūkas turi didelių nemalonumų – neblaivus vairuodamas automobilį partrenkė pėstįjį. Vyriškis pareiškė, kad anūkas sulaikytas ir sėdi kelių policijos budėtojų dalyje.

Išgirdusi žinią senutė susijaudino: „Ar negalima būtų kaip nors šio reikalo sutvarkyti?” „Na, nežinau, – atsakė nepažįstamasis. – Jums geriau pakalbėti su pareigūnu, kuris žino, kas įvyko. Užsirašykite jo telefoną”.

Marija T. skubiai paskambino nurodytu numeriu. Kalbėdama su kelių policininku prisistačiusiu žmogumi, kurio pavardės ji neišgirdo, sužinojo, kad į bėdą patekusiam anūkai galima padėti nukentėjusiajam sumokėjus 2000 latų (10 tūkst. litų). Pareigūnas pareiškė galįs tuoj pat atvykti pas moterį į namus. Ir iš tiesų – netrukus jau skambinta į Marijos T. duris. „Štai kiek teturiu”, – moteris svečiams įteikė tik pusę sumos. „Gerai, pasistengsiu viską sutvarkyti”, – pažadėjo „policininkas”.

Naktį moteris praleido neramiai, o rytą nuskubėjo į vaikaičio namus. Ten paaiškėjo, kad jį iš tiesų buvo sulaikiusi policija, bet jis nieko nenutrenkė, o tiesiog viršijo greitį. Jam surašė protokolą ir paleido.

Demaskavo aštuoniasdešimtetė

Paaiškėjo, kad paslaugusis „policininkas”, atvykdavęs vaduoti neva bėdon patekusių giminaičių, – ne pareigūnas, o greičiau policijos talkininkas Nerius Karalius, 26 metų Lietuvos pilietis, Latvijoje neturintis legalaus užsiėmimo.

Nuolat sukiodamasis kelių policijos budėtojų dalyje jis „naudingai” panaudodavo ten gautą informaciją. Bylą tyrusių pareigūnų duomenimis, per tris mėnesius – nuo vasario 24-osios iki gegužės 25-osios – Karalius iš patiklių moterų surinko 7758 latus (38,7 tūkst. litų).

Per kratą Karaliaus namuose aptikti šeši mobilieji telefonai. Jie pripažinti nusikaltimo įrankiais ir konfiskuoti. Be to, visas savo aukas Lietuvos pilietis kruopščiai registruodavo užrašų knygutėje. Kaip pažymi „Čas”, tai gerokai palengvino tyrėjų darbą.

Rygos apylinkės teismo teisėjų kolegija Karalių nuteisė 5 metams laisvės atėmimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.