Seimas pritarė Gedimino Kirkilo kandidatūrai į Ministro Pirmininko pareigas

Seimas, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 67 straipsnio 6 punktu ir atsižvelgdamas į Respublikos Prezidento 2006 m. birželio 29 d. dekretą Nr. 667, nutarė pritarti Respublikos Prezidento teikiamai Gedimino Kirkilo kandidatūrai į Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko pareigas.

Balsavo: už – 85, prieš – 13, susilaikė 5. Paskelbus balsavimo rezultatus, Seimo narys Turčinskas paprašė pirmininkaujančio posėdžiui patikslinti balsavimo rezultatus (dėl techninių nesklandumų): Patikslinti balsavimo rezultatai: už – 86, prieš – 13, susilaikė 5.

Ministras Pirmininkas tvirtinamas paprasta balsavusių Seimo narių dauguma.

Respublikos Prezidentas pateikė Seimui svarstyti socialdemokrato G.Kirkilo kandidatūrą po to, kai Seimas birželio 20 d. atmetė kito socialdemokrato Zigmanto Balčyčio kandidatūrą į Ministro Pirmininko postą.

Pagal Konstituciją, Ministrą Pirmininką Seimo pritarimu skiria ir atleidžia Respublikos Pezidentas. Ministras Pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui sudarytą ir Prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia Seimui svarstyti jos programą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.