Apiplėštas lenkas atgavo turtą nespėjęs atsitokėti

Vagis nusikaltimų vietose už rankų gaudė ir policija, ir visuomenė

Užvakar paryčiais mieste viešąją tvarką prižiūrintys patruliai nė nesulaukę pagalbos šauksmo, spėjo sulaikyti du ilgapirščius, atėmusius iš Lenkijos piliečio mobiliojo ryšio telefoną. Vos tik sučiupus įtariamuosius, buvo pastebėti ir nuo jų nukentėję kaimyninės šalies gyventojai.

Bėglius pamatė atsitiktinai

Du Lenkijos piliečiai, sekmadienį paryčiais Jonavos gatve grįžinėję iš miesto centro į savo gyvenamąjį būstą, netikėtai susidūrė su vagimis. Du kauniečiai sustabdė atvykėlius netoli Jonavos gatvės 150-ojo namo ir, kaip jau tapę nuolatine ilgapirščių dainele, paprašė trumpam paskolinti mobiliojo ryšio telefoną. Nieko bloga neįtardamas, o galbūt nenorėdamas patirti fizinio susidorojimo, vienas lenkas padavė savo „Nokia 7600”. Vagišiai, kaip ir reikėjo tikėtis, akimirksniu paspruko.

Būtent tuo metu, apie 4.30 val., Jonavos gatve važiavęs Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Patrulių rinktinės pareigūnų ekipažas pastebėjo įtartinai skubančius du jaunuolius. Jiedu sparčiu žingsniu judėjo nuo krūmų ties Nerimi kitoje kelio pusėje esančių gyvenamųjų namų kiemų link. Paprašyti sustoti, bėgliai nesuskubo vykdyti šių pareigūnų reikalavimų, tačiau buvo sulaikyti.

Patikrinus įtartino dueto daiktus, teisėsaugininkams iškart įtarimų sukėlė pas vieną vaikinų rastas apynaujis mobiliojo ryšio telefonas. Paklausus, kam jis priklauso ir iš kur pas gatvėmis lakstančius naktinėtojus toks daiktas, nė vienas jų negalėjo paaiškinti.

Atrodė panašūs į vagišius

Beveik nebeliko abejonių, kad į pareigūnų akiratį pakliuvę 21-erių metų toje pačioje Jonavos gatvėje gyvenantis kaunietis Gintaras Šimkevičius ir Jurbarko rajone Seredžiaus seniūnijoje savo gyvenamąją vietą deklaravęs devyniolikmetis Edgaras Bernatonis galėjo įvykdyti šį nusikaltimą.

Netrukus patruliai pastebėjo nuo krūmų pusės atsargiai žingsniuojančius dar du jaunuolius. Privažiavus prie pastarųjų, paaiškėjo, kad tai – vos prieš kelias akimirkas apiplėštas lenkas ir jo bendratautis bičiulis. Užsieniečiai papasakojo pareigūnams apie tik ką patirtą nesėkmę ir atpažino tarnybiniame policijos automobilyje sėdėjusius sulaikytuosius.

Kaune viešėję užsieniečiai gerokai nustebo, kad apiplėšimas išaiškintas vos per kelias minutes. Netrukus į Žaliakalnio policijos komisariatą nuvežti Lenkijos piliečiai ir ten dirbusiems pareigūnams neslėpdami džiugesio pasakojo, kaip greitai patruliams pavyko sučiupti nusikaltėlius ir sugrąžinti prarastą turtą. Beje, savo mobiliojo ryšio telefoną atvykėlis įvertino septyniais šimtais litų.

Sulaikytas padedant visuomenei

Praėjusį savaitgalį plėšikus sulaikė ne tik teisėsaugininkai, bet ir visuomenė. Pareigūnai šeštadienį po vidurdienio gavo iškvietimą atvykti į Laisvės alėją, netoli fontano. Atvažiavus į incidento vietą, patruliams tereikėjo perimti jau sučiuptą ilgapirštį, kuris neseniai buvo išplėšęs iš moters rankų piniginę su pustrečio šimto litų ir mėgino pasišalinti.

Vagystę pastebėję aplinkiniai pasivijo ir už pakarpos nustvėrė savo nusikaltimais jau pagarsėjusį penkis kartus teistą devyniolikmetį Simoną Žukauską. Atrodo, kad jaunajam nusikaltėliui už nenumaldomą norą daryti nusikaltimus šįkart pakvips ir šeštuoju teistumu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Apiplėštas lenkas atgavo turtą nespėjęs atsitokėti"

  1. simas

    pagaliau ir visuomenė atsibudo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.