Pakaunės keliai pareikalavo dar dviejų aukų

Vakar naktį Kauno rajone, automobiliui nulėkus nuo kelio, žuvo juo važiavusi septyniolikmetė mergina, o mašiną vairavęs jos draugas sunkiai sužeistas. Dar viena jaunuolio gyvybė užgeso po motorolerio avarijos, įvykusios šeštadienio naktį Garliavoje.

Pasak Kauno rajono policijos komisariato Organizacinio poskyrio vyresniosios specialistės Ingridos Pauliukevičiūtės, eismo nelaimė Babtų seniūnijoje, Panevėžiuko kaime, įvyko vakar naktį, apie pirmą valandą. „Opel Calibra” vairavęs 22-ejų metų vietos gyventojas, kaip įtariama, smarkiai viršijo greitį ir, nulėkęs nuo kelio, rėžėsi į medį.

Kartu važiavusi kaimynystėje gyvenanti septyniolikmetė keleivė žuvo vietoje. Tuo tarpu smarkiai sužeistas vairuotojas greitosios pagalbos medikų automobiliu buvo pristatytas tiesiai į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK). Medikai konstatavo, kad vaikino būklė yra itin sunki.

Dar viena avarijos aplinkybes besiaiškinančius teisėsaugininkus dominanti įvykio detalė – vairuotojo blaivumas. Jau artimiausiu metu, iš medikų gavus kraujo mėginio tyrimo rezultatus, tikimasi išsklaidyti arba patvirtinti ramybės neduodančias abejones. Kauno rajono policijos komisariato pareigūnams praėjusios kelios dienos vėl papildė skaudžią eismo įvykių statistiką. Praėjusią savaitę pakaunės teisėsaugininkai konstatavo, kad per pirmąjį šių metų pusmetį aukų keliuose būta trimis mažiau nei per atitinkamą laikotarpį pernai, tačiau prasidėjęs liepos mėnuo privertė gerokai sunerimti.

Jau pačią pirmąją antrojo šiųmečio pusmečio dieną skaudi eismo nelaimė įvyko Garliavoje, Vytauto gatvėje. Čia apie 3.30 val. važiavęs NKB markės motoroleris nulėkė nuo kelio ir įsirėžė į gatvės apšvietimo stulpą. Manoma, kad nelaimė vėlgi įvyko nesuvaldžius transporto priemonės dėl nepasirinkto saugaus greičio. Du motoroleriu važiavę netoliese gyvenantys septyniolikmečiai Mantas ir Arvydas nedelsiant buvo pristatyti į KMUK ir gydomi Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje. Tačiau vakar policijos pareigūnus ir artimuosius pasiekė liūdna medikų žinia – Manto gyvybės išgelbėti nepavyko. Tuo tarpu Arvydo sveikata pamažu gerėja. Vaikinas, patyręs galvos traumą ir kojos lūžius bei įvairius sumušimus, jau perkeltas į Mišrių traumų skyrių.

Manoma, kad būtent žuvusysis Mantas tąkart sėdėjo prie motorolerio vairo. Pareigūnai teigė turį kol kas nepatvirtintų duomenų, kad nelaimės išvakarėse nepilnamečiai dalyvavo vienos vidurinės mokyklos stadione vykusiame draugų susibūrime, todėl taip pat kyla klausimas dėl motorinę transporto priemonę vairavusio jaunuolio blaivumo. Be to, nė vienas iš motoroleriu važiavusių jaunuolių nepaisė Kelių eismo taisyklių reikalavimų dėvėti šalmus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.