Projektas „Netylėk” – moterims, patiriančioms smurtą

Vilniaus miesto savivaldybė drauge su Bendrosios pagalbos centru prie LR Vidaus reikalų ministerijos, Vilniaus miesto vyriausiuoju policijos komisariatu, Vilniaus universiteto Teisės klinika ir kitais partneriais pradeda projektą „Netylėk”, skirtą moterims patiriančioms smurtą. Projektu bus siekiama raginti moteris, patiriančias smurtą, netylėti ir kreiptis pagalbos. Taip pat bus siekiama stiprinti atsakingų institucijų bendradarbiavimą sprendžiant smurto prieš moteris problemą bei didinti visuomenės informuotumą apie pagalbą, kurią teikia įvairios institucijos moterims, patiriančioms smurtą. „Esu dėkingas visoms institucijoms ir organizacijoms, kurios prisideda prie Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyvos sutelkus pastangas padėti moterims, patiriančioms smurtą. Tikiu, jog pajutusios, kad galima sulaukti realios pagalbos, kai šeimą ištinka krizė, moterys tikrai nebetylės. Tikiu, kad projektas bus sėkmingas, ir moterys Vilniuje jausis saugiai”, – šiandien surengtos spaudos konferencijos metu sakė sostinės meras Artūras Zuokas, paraginęs ir kitas Lietuvos savivaldybes imtis iniciatyvos spręsti smurto prieš moteris problemą.

Projekte „Netylėk” bus dirbama keliomis kryptimis. Bus teikiama reali pagalba moterims, patiriančioms smurtą: į šeimas, kuriose smurtaujama, vyks policijos pareigūnai, socialiniai darbuotojai, apie smurto atvejus pagalbos telefono 112 darbuotojai informuos socialinius darbuotojus, Socialinės paramos centre bus teikiamos konsultacinės paslaugos moterims, patyrusioms smurtą, o VU Teisės klinika nemokamai teiks konsultacijas dėl teisinių problemos sprendimo būdų. Taip pat bus vykdoma informacinė kampanija, kurios metu visuomenė bus informuojama apie smurtą prieš moteris bei visas jo pasekmes, bus pristatomos priemonės, kaip problemą spręsti, rengiami įvairūs renginiai.

Smurtas prieš moteris yra skaudi visos šalies problema. Kaip rodo statistika, vien Vilniuje per metus sulaukiama per dešimt tūkstančių pagalbos prašymų iš moterų, patiriančių smurtą. Jungtinių Tautų plėtros tyrimo, atlikto Lietuvoje, duomenimis, smurtą šeimoje patiria 82 proc. apklaustų, vyresnių nei 16 metų moterų, fizinį smurtą – 35 proc. apklaustųjų, taip pat net 87 proc. visų respondentų nuomone, Lietuvoje egzistuoja smurtas prieš moteris šeimoje. Net 31 proc. moterų mano, kad vyras turi teisę mušti moterį. Ši smurto rūšis rečiausiai patenka į teisėsaugos ir teisėtvarkos pareigūnų akiratį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.