D.Beckhamas palieka Anglijos kapitono tiltelį

Anglijos futbolo superžvaigždė Davidas Beckhamas, kurio baudos smūgius lyg košmarą prisimena ne vienas pasaulio vartininkas, paskelbė, kad daugiau nedėvės komandos kapitono raiščio.

Madrido „Real” saugas D.Beckhamas paskelbė pasitraukiąs iš rinktinės kapitono pareigų, tačiau teigė norįs ir toliau atstovauti savo šaliai. Tai jis pasakė per spaudos konferenciją, įvykusią po pralaimėjimo ketvirtfinalyje prieš Portugaliją.

Šešerius metus kapitonu buvęs futbolininkas sakė, kad nori perleisti raištį, kaip naujos eros simbolį. Nauja era, anot D.Beckhamo, tai – naujas treneris Steve’as McClarenas, kuris pakeis švedų strategą Sveną-Goraną Erikssoną.

Prisimindamas akimirkas, kai tapo kapitonu, D.Beckhamas žvelgė į konferencijos dalyvius su ašaromis akyse. Jis prisiminė 2000 spalį, kai dabartinis „Crystal Palace” vadybininkas Peteris Tayloras išpildė futbolininko vaikystės svajonę – prisaikdino komandos kapitonu. Pasak D.Beckhamo, jam buvo suteikta didžiulė garbė.

Saugas buvo priverstas pasitraukti iš rungtynių su Portugalija, nes patyrė kojos traumą. Kitas smūgis komandai buvo jaunojo puolėjo Wayne’o Rooney elgesys, už kurį jam buvo parodyta raudona kortelė.

D.Beckhamas prisipažino galvojęs, kad jam teks pranešti apie kapitono raiščio perdavimą džiugesne proga – po sėkmingo pasirodymo Pasaulio čempionate: „Deja, mano noras neišsipildė”. Futbolininkas padėkojo komandos sirgaliams, draugams, treneriams ir artimiesiems. Komandos draugai pripažino, kad kapitonas buvo puiki jungiamoji grandis tarp trenerio ir žaidėjų. Pats S.G.Erikssonas buvo nustebintas žaidėjo sprendimo, tačiau negailėjo D.Beckhamui gerų žodžių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.