Klaipėdiečiai – abejingumo politikai dugne

Uostamiečio gyventojams nelabai rūpi, kas sėdi miesto valdžioje.

Tokia išvada peršasi po gegužę atlikto tyrimo, kurio metu išsiaiškinta, kad net 56 proc. respondentų nežino, už kokią politinę partiją balsuotų artėjančiuose savivaldos rinkimuose. Bendrai Lietuvoje šis rodiklis yra mažesnis – apie 36 proc.

Visuomeninės organizacijos „Liberalios reformos” atliktas tyrimas, kaip ir buvo galima įtarti, politinių personalijų atžvilgiu didelių staigmenų nepateikė. Anot jo rezultatų, klaipėdiečiams tinkamiausi eiti uostamiesčio mero pareigas būtų atitinkamai Rimantas Taraškevičius ir Eugenijus Gentvilas.

Tyrimo metu ne telefonu atsitiktine tvarka buvo apklausti 404 įvairaus balsavimo teisę, skirtingas pajamas, amžių, išsilavinimą bei tautybę turintys uostamiesčio gyventojai.

Į klausimą, už kurią partiją balsuotų savivaldos rinkimuose, nepateikiant partijų sąrašo, į konservatorius ir liberalcentristus bedė po 7,5 proc. respondentų, Darbo partija surinktų 6,5 proc., Liberalų sąjūdis – 6 proc., socialdemokratai – 2,7 proc., liberaldemokratai – 2, 5 proc., socialliberalai – 1,2 proc., krikščionys demokratai – 1 proc. Kitos partijos nesurinktų nė procento.

Tuo tarpu nė už vieną partiją nebalsuotų 8 proc. rinkėjų

Pernai rudenį atlikta panaši apklausa rodė, kad liberalcentristai – tuo metu dar nebuvo įkurtas atskilęs Liberalų sąjūdis – surinktų 16,5 proc., Darbo partija – 14,2 proc., konservatoriai – 10,2 proc., o socialdemokratai – 4,1 proc.

Respondentams buvo pateikti ir galimi kandidatai į Klaipėdos merus, juos įvertinant balais nuo minus 5 iki plius 5.

Remiantis bendru vidurkiu, R. Taraškevičius įvertintas plius 3,75, E. Gentvilas – plius 3,09, parlamentarai Vytautas Čepas bei Eligijus Masiulis – plius 1,75 ir 1,58. Klaipėdos konservatorių lyderis Naglis Puteikis – plius 0,27, socdemas Valentinas Greičiūnas – plius 0,42, Darbo partijos Klaipėdos skyriaus vadovas Antanas Bosas – minus 2,06.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.