Kasmetinio superralio baikeriai nepraleido

Norvegijoje vykusiame „Harley-Davidson” suvažiavime dalyvavo ir šių transporto priemonių mėgėjai iš uostamiesčio.

Pasak baikerių klubo „West Coast” prezidento Artūro Sėlenio, šiemet į suvažiavimą vyko 22 klaipėdiečiai su 14 motociklų – baikerių klubų „West Coast” ir „Chimeras” nariai bei bendraminčiai.

„Harley-Davidson” suvažiavimai vadinami „Super Rally”. Anot A. Sėlenio, tai iš tiesų galima vadinti raliu, nes atvykstantiesiems iš įvairių šalių tenka motociklu sukarti ne vieną tūkstantį kilometrų.

Įdomu tai, kad suvažiavimas iš išorės griežtai saugomas – į teritoriją patenka tik „Harley-Davidson”, o visi kiti motociklai čia neįleidžiami, jiems skirta atskira aikštelė.

Beje, bilietas žmogui kainuoja 80 eurų. Kiekvienas bilietas dalyvauja loterijoje, kurioje galima laimėti naują „Harley-Davidson”.

Anot A. Sėlenio, suvažiavimas – tai milžiniškas įvairių roko grupių koncertas. „Rokas lydi baikerio gyvenimą – pagal motociklą ir muzika”, – sakė „West Coast” prezidentas.

Vinstros miestelyje Norvegijoje vykusiame suvažiavime šiemet dalyvavo per 7 tūkst. žmonių ir pusšešto tūkstančio motociklų. Kitąmet suvažiavimas persikels į Olandiją, kur klaipėdiečiai taip pat ketina nuvažiuoti.

Pasak A. Sėlenio, uostamiesčio baikeriai jau lankėsi Belgijoje, Čekijoje, Suomijoje, Italijoje bei Graikijoje vykusiuose suvažiavimuose.

„Tokios kelionės nėra lengvos – tai ne su mašina. Iš viso iki Vinstros pirmyn ir atgal nuvažiavome 2030 kilometrų. Kelionė truko septynias dienas. Per dieną vidutiniu 110 km/h greičiu sustodami istorinėse vietose bei pasigrožėti gamtovaizdžiais nuvažiuodavome po 600-700 kilometrų. Temperatūra naktį nukrisdavo iki nulio, dieną siekė apie 5-6 laipsnius šilumos. Truputį sušalome”, – pasakojo A. Sėlenis.

Ko važiuojama į tokius suvažiavimus? „Mes ne iš tų, kurie važiuoja į Palangą alaus atsigerti, nors nuvažiuojame ir ten. Į suvažiavimą – pabendrauti su bendraminčiais, susitikti su senais draugais”, – sakė „West Coast” prezidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.