Lietuvis pasiryžo apkeliauti pasaulį autostopu

Šių metų rugpjūtį keliautojas iš Lietuvos Dmitrijus Botkinas turėtų pradėti kelionę aplink pasaulį autostopu. Vyras tikisi patekti į istoriją kaip pirmasis žmogus, apkeliavęs autostopu aplink Žemę per visus kontinentus. Vienas iš pagrindinių keliautojo tikslų – Lietuvos vardo garsinimas.

D. Botkinas žygio metu planuoja aplankyti 39 šalis ir nukeliauti apie 75 tūkst. kilometrų, neaplenkdamas net atšiauriosios Antarktidos. Šį žemyną keliautojas žada trumpam aplankyti laivu.

Keliaudamas D. Botkinas planuoja susitikti su įvairių šalių nevyriausybinėmis organizacijomis, visuomenės veikėjais, sportininkais. Keliautojas taip pat norėtų susitikti su vietinių lietuvių bendruomenėmis.

Įdomiausiu kelionės etapu D. Botkinas laiko žygį per Kiniją ir Tibetą. Pavojingiausiu – kelionės atkarpas per Kolumbijos ir Panamos valstybes. Pasak D. Botkino, būtent šiose valstybėse dažnai žūna keliautojai. Viena iš didžiausių kelionės įdomybių turėtų būtų Naujųjų metų sutikimas, kuris, kaip planuojama, turėtų įvykti Balio saloje, Indonezijoje.

Daugiau kaip 15 metų autostopu keliaujantis vyras yra nukeliavęs daugiau nei 23 tūkst. kilometrų. Savo žygį jis ketina pradėti Lietuvoje ir keliauti į Rytus. Ir D. Botkino, ir Gineso rekordų knygą sudarančios kompanijos duomenimis, dar niekam nėra pavykę pasaulio apkeliauti autostopu per visus kontinentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.