D.Songaila veržiasi į rinktinę

Praleidęs 2005 metų Europos krepšinio pirmenybes, vienas iš geriausių Lietuvos krepšininkų pasiryžęs padėti nacionalinei komandai Japonijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Viena vieta pagrindinėje rinktinės sudėtyje jau užimta. Iš JAV į Lietuvą parvykęs 28 metų 208 cm „Chicago Bulls” puolėjas Darius Songaila nesiruošia niekam jos užleisti, rašoma dienraštyje L.T.

„Rinktinėje žaisiu. Išsirinksiu NBA klubą ateinančiam sezonui ir pradėsiu su ekipa ruoštis pasaulio krepšinio pirmenybėms”, – dienraščiui L.T. sakė D.Songaila

– Kaip vertinate praėjusį NBA sezoną „Chicago Bulls” ekipoje?

– Gerai. Sezono pabaigą šiek tiek apkartino kojos trauma. Esu patenkintas asmeniniais pasiekimais. Žaidimo prasme man tai buvo pats geriausias sezonas JAV.

– Po praėjusio sezono galite nutraukti sutartį su „Chicago Bulls” ekipa. Ar ketinate likti Čikagos komandoje, ar ieškosite kitos komandos?

– Su klubu pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1”. Viskas priklausys nuo to, kokias sąlygas pasiūlys dabartinis mano klubas. Esu gerai susigyvenęs su treneriu ir žaidėjais. Tolesni mano karjeros planai paaiškės liepos mėnesį.

– Kokie NBA klubai norėtų Jus matyti savo gretose?

– Negaliu konkrečiai įvardyti. Noriu žaisti tokioje komandoje, kuri po reguliariojo čempionato patektų į atkrintamąsias varžybas ir neiškristų po pirmos serijos. Yra daug niuansų, kurie gali nulemti mano pasirinkimą. Mano agentas ieško geriausio varianto. Klubą rinksiuosi atsargiai ir atsakingai.

– Ar kovo mėnesį patirta pėdos trauma nesutrukdys žaisti rinktinėje visu pajėgumu?

– Rimto krepšinio nuo tada dar nežaidžiau. Koja sugijo. Jokių komplikacijų nėra. Klubo gydytojai teigia, kad liepos mėnesio pabaigoje turėčiau būti geros formos.

– Ar naujas klubas, su kuriuo pasirašysite sutartį, po tokios traumos leis atstovauti Lietuvos rinktinei krepšinio pasaulio čempionate?

– Nemanau, kad dėl to turėtų iškilti problemų. Mano agentas žino, kad noriu žaisti pasaulio čempionate. Niekas man nesutrukdys žaisti rinktinėje.

– Prie Lietuvos ekipos prisidėsite tik tada, kai pasirašysite sutartį su naujuoju klubu?

– Taip. Dabar pirmiausia klubo reikalai. Tikiuosi, kad naujos sutarties su klubu pasirašymo detalės bus greitai suderintos. Anksčiausiai prie rinktinės galėsiu prisijungti liepos 15 dieną. Jei sutarties pasirašymo procesas užtruks, treneriai stovykloje mane pamatys tik liepos mėnesio pabaigoje.

– Būsite vienas iš rinktinės lyderių. Lemiamais momentais neslėgs atsakomybė?

– Nemanau, kad būsiu pagrindinis komandos žaidėjas. Ekipa sužaidžia gerai, kai nėra vieno ar kelių ryškių ekipos lyderių.

– Ką planuojate veikti Lietuvoje?

– Trumpai paviešėsiu pas tėvus, paskui dalyvausiu rengiamoje krepšinio stovykloje „Krepšinis be sienų”, paskui skrisiu į Ispanijoje vyksiančias Šarūno Jasikevičiaus vestuves. Po šventės teks grįžti į JAV susitvarkyti klubo reikalus.

– Kaip manote, kiek tokie projektai kaip krepšinio stovykla „Krepšinis be sienų” naudingi jauniems krepšininkams?

– Yra ko pasimokyti iš stipriausios pasaulyje krepšinio lygos atvykusių žaidėjų ir trenerių. Manau, kad visa krepšinio bendruomenė turės daug naudos iš tokios pirmą kartą Lietuvoje surengtos stovyklos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.