Aktualiausia problema jaunimui – girtavimas renginiuose

Anksčiau viename kambarėlyje glaudęsis Panevėžio jaunimo centras „Apskritasis stalas” nuo šiol dirbs suremontuotose erdviose patalpose, kuriomis bus galima naudotis visoms miesto jaunimo organizacijoms.

Pasak „Apskritojo stalo” pirmininko Rimvydo Žilaičio, Klaipėdos g. 31 įsikūrusio centro patalpų remontas kainavo 28 tūkstančius litų. Juos pagal specialiai vykdomą programą skyrė miesto Savivaldybė.

Aštuoniasdešimt kvadratinių metrų patalpose įrengta ir salė. Jos, R.Žilaičio teigimu, Jaunimo centrui labai reikėjo, kad nebetektų organizuojant įvairius mokymus prašinėtis svetur. Pernai centras įsigijo kompiuterinę įrangą ir baldus.

Vienintelė jaunimą vienijanti organizacija, pasak jos pirmininko, turi 26 tikruosius narius. „Apskritasis stalas” yra tarpininkas tarp Savivaldybės ir neformalių jaunimo grupių ar organizacijų.

„Mes esame juridinis asmuo, todėl galime padėti, patarti rašant įvairius projektus, pateikiant prašymus. Jaunimo organizacijos mums gali pasakyti, su kokiomis problemomis jos susiduria. Galime padėti įgyvendinti įvairias jaunimo idėjas, tačiau jų savintis neketiname ir konkurentais netapsime”, – patikino R.Žilaitis.

Atidarant naujas „Apskritojo stalo” patalpas vyko ir diskusija su atvykusiais miesto valdžios atstovais. Diskutuojama buvo apie aktualiausias jaunimo problemas. Pasiteiravus, kas šiuo metu labiausiai neramina jaunimą, R.Žilaitis teigė, kad alkoholio vartojimas įvairių viešų renginių metu. Buvo svarstoma, ką jaunimo organizacijos galėtų padaryti, kad tam būtų užkirstas kelias.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.