Apžvalga: Ukraina – Tunisas

Paskutines pirmojo etapo rungtynes H grupėje penktadienį sužais Ukrainos ir Tuniso rinktinės. Kadangi Saudo Arabija vilčių turi nedaug, o Ispanija vietą kitame etape jau užsitikrino, šiame mače greičiausiai paaiškės antrojo kelialapio į aštuntfinalį laimėtojas.

Ukraina – Tunisas

Laikas: 17:00 h (Lietuvos laiku, tiesiogiai per LTV)

Stadionas: Berlyno Olympiastadion (72,000 vietų)

Teisėjas: Carlos Amarilla (Paragvajus)

Tarpusavio susitikimai

Iki šiol šios dvi rinktinės nebuvo susitikusios nė sykio.

Statistika ir faktai

Ukraina

Pirmosiose rungtynėse viena čempionato debiutančių Ukrainos rinktinė žaidė itin prastai. Tose rungtynėse aikštelėje aiškiai dominavo Ispanijos futbolininkai, kurie sutriuškino varžovus rezultatu 4-0. Po rungtynių matėsi, jog komandos žaidime reikia kažką keisti. Ukrainos rinktinės treneris Olegas Blokhinas nusprendė pakeisti išsidėstymą į 3-5-2 ir tai puikiai suveikė rungtynėse antrose rungtynėse prieš Saudo Arabiją, kuriose ukrainiečiai sutraiškė savo varžovus nugalėdami 4-0.

Įvarčius šiame Pasaulio čempionate Ukrainai jau pelnė puolėjai Sergejus Rebrovas ir Andrejus Ševčenko, saugas Maksimas Kaliničenko bei gynėjas Andrejus Rusolis.

Šiais metais Ukraina laimėjo 6 iš 7 žaistų mačų. Iš visų šių rungtynių tik susitikime su Ispanija buvo praleisti įvarčiai, visuose kituose ukrainiečiams pavyko vartus išsaugoti „sausus”.

Pergalės atveju kitame etape Ukrainos futbolininkai susitiktų arba su Prancūzija, arba su Šveicarija, arba su Pietų Korėja.

Tunisas

„Arabų derbiu” vadinamame mače favoritais laikyti Tuniso futbolininkai tik paskutinę rungtynių minutę sugebėjo išplėšti lygiąsias ir taip užsidirbti bent tašką. Pirmajame kėlinyje įgiję vieno įvarčio pranašumą, rungtynių gale tunisiečiai praleido net du įvarčius ir tik paskutinės atakos metu įmušė išlyginamąjį įvartį.

Antrajame mače prieš Ispaniją netikėtai 8 minutę Tuniso futbolininkai pasiuntė kamuolį į varžovų vartus ir šį pranašumą išlaikė net iki 72 minutės. Deja, tuomet praleidę įvartį palūžo ir pralošė 3-1, kartu neuždirbdami nė taško. Po rungtynių Roger Lemerre’as nebuvo patenkintas žaidėjų pasirodymu, kadangi šie neišliko budrūs iki rungtynių pabaigos, bet savo vilčių tęsti kovą turnyre nepalaidojo.

Tuniso rinktinėje pasižymėję yra trys žaidėjai, tai puolėjas Ziadas Jaziri, saugas Joaharas Mnari, gynėjas Radhi Jaidi.

Tuniso komanda dalyvauja jau ketvirtame Pasaulio čempionate ir šįkart tikisi pirmą kartą patekti į tolimesnį etapą. Verta paminėti, kad jie pirmavo abiejuose pirmuosiuose susitikimuose šiame čempionate, bet išlaikyti persvaros iki galo nepavyko.

„Kartaginos ereliai”, dalyvaudami Pasaulio čempionatuose, iš viso pralaimėjo jau 10 mačų. Iš visų Vokietijoje susirinkusių ekipų tai blogiausias rezultatas, kurio pradžia siekia 1978 metus, kai Tuniso rinktinė tapo pirmąją Afrikos šalimi, iškovojusia pergale PČ.

Šiais metais tunisiečiai įmušė 16 įvarčių per 11 rungtynių (draugiškos varžybose, Afrikos Nacijų taurėje, Pasaulio čempionate). Pasižymėjo net dvylika skirtingų žaidėjų.

Roger Lemerre’as kaip treneris dar nė sykio neiškovojo pergalės Pasaulio čempionate. 2002 metais jo vadovaujama Prancūzijos rinktinė pralaimėjo Danijai ir Senegalui bei lygiosiomis sužaidė su Urugvajumi.

Žaidėjų, trenerių apmąstymai prieš rungtynes

„Nemanau, kad kuris nors žaidėjas, išbėgsiantis į aikštelę, žais dėl lygiųjų, kadangi jis žino, kaip tai gali baigtis,- duodamas interviu reporteriui pareiškė 2004 Europos metų Futbolininku pripažintas Andrejus Ševčenka. – Prieš tai turėjome labai sunkias rungtynes.”

„Neabejotinai žaisime dėl pergalės. Tai yra mano strategija ir filosofija”,- trumpai pasisakė Ukrainos rinktinės treneris Olegas Blokhinas.

„Vilčių yra ir tai svarbiausia,- trumpai pasisakė Tuniso rinktinės treneris R.Lemerre’as. –Motyvų yra būti optimistui.”

Žinome, kad mes turime rizikuoti viskuo rungtynėse prieš Ukrainą, apskritai esame patenkinti pasirodymu prieš Ispanijos komandą. Skaudina tai, kad mes po 70 minučių pavargome, jų pasiruošimas buvo geresnis ir jie pasižymėjo tris kartus per 15 minučių. Bet mes galime pasimokyti iš to ir toliau žaisti atakuojantį futbolą, kadangi vis dar turime galimybę.”, – sakė J.Mnari

Žaidėjai ir taktika

Ukraina

Antrame ture Ukrainos rinktinės žaidimas nuo pirmojo turo skyrėsi kaip diena ir naktis, tad galima spėti, jog tokią pat taktiką treneris greičiausiai naudos ir rungtynėse prieš Tunisą.

Taip pat startinėje sudėtyje turėtų likti Sergejus Rebrovas ir Maksimas Kaliničenko. Pastarasis buvo pripažintas geriausiu žaidėju mače su Saudo Arabija.

Ukrainos komandoje aikštėje vėl galės pasirodyti vidurio gynėjas Vladislavas Vaščyukas, kuris turėjo praleisti antrojo turo rungtynes dėl pirmajame mače gautos raudonos kortelės, tačiau šlaunies traumą gavęs Vladimiras Jezerskis pasirodyti negalės.

Tunisas

Tuniso gretose net 10 žaidėjų jau turi geltonas korteles, tačiau nė vieno iš jų Roger Lemerre’as nesiruošia tausoti, kadangi šios rungtynės yra lemiamos.

Vienas Tuniso atakų lyderių Brazilijoje gimęs puolėjas Francileudo Dos Santosas vis dar yra prižiūrimas specialistų. Panašu, jog šis žaidėjas nepasirodys ir trečiose grupės rungtynėse, jam telieka tikėtis, jog jo komandai pavyks patekti į aštuntfinalį ir galbūt tuomet galėsime išvysti šią Tuniso žvaigždę aikštėje.

Verdiktas:

Lygiosios tenkina Ukrainos rinktinę, tačiau tik tuo atveju, jei Saudo Arabijos futbolininkai nesutriuškins Ispanijos rinktinės, kas nėra labai tikėtina. „Kartaginos ereliai” privalo nugalėti, jei nori žengti į aštuntfinalį, bet vėlgi, jei laimi Saudo Arabija bus skaičiuojamas įmuštų/praleistų įvarčių santykis. Tačiau laimėti prieš Ukrainą bus sunku, kadangi ukrainiečiai lyg ir surado savąjį žaidimą ir yra atsigavę po nokdauno pirmosiose rungtynėse, o į aikštelę eina tik dėl pergalės. Bet vėlgi galima prisiminti Tuniso rungtynes prieš Ispanijos vienuolikę, kurių pirmajame kėlinyje matėme neblogą žaidimą.

Numanomos startinės sudėtys:

Ukraina (3-5-2):

1-Oleksander Shovkovsky; 6-Andriy Rusol, 17-Vladislav Vashchyuk, 2-Andriy Nesmachny; 9-Oleg Gusev, 4-Anatoly Tymoshchyuk, 8-Oleg Shelayev, 19-Maxim Kalinichenko, 11-Serhiy Rebrov; 7-Andriy Shevchenko, 10-Andriy Voronin.

Treneris: Oleg Blokhin

Tunisas (4-5-1):

1-Ali Boumnijel; 6-Hatem Trabelsi, 15-Radhi Jaidi, 3-Karim Hagui, 19-Anis Ayari; 20-Hamed Namouchi, 12-Joahar Mnari, 14-Adel Chedli, 8-Medhi Nafti, 13-Riadh Bouazizi; 5-Ziad Jaziri.

Treneris: Roger Lemerre

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.