Apžvalga: Saudo Arabija – Ispanija

Šiandien, penktadienį įvyks paskutinės H grupės rungtynės tarp Ispanijos, jau užsitikrinusios vietą aštuntfinalyje, ir menkų šansų dar turinčios Saudo Arabijos. Ispanijos gretose pamatysime nemažai futbolininkų, nežaidusių praeituose dvejuose mačuose.

Saudo Arabija – Ispanija

Laikas: 17:00 h (Lietuvos laiku)

Stadionas: Fritz-Walter-Stadion, Kaizerslauternas (46,000 vietų)

Teisėjas: Coffi Codjia (Beninas)

Tarpusavio susitikimai

Tai bus pirmoji šių dviejų rinktinių akistata.

Statistika ir faktai

Ispanija

Pirmosios finalinio Pasaulio čempionato turo rungtynės susiklostė labai sėkmingai. Grupės favoritais laikomi ispanai pateisino savo vardą ir rezultatu 4-0 sutriuškino Ukrainos komandą. Mačas su Tuniso tikrai prasidėjo ne pagal trenerio Luiso Aragoneso suplanuotą scenarijų. Anksti praleidę įvartį Ispanijos rinktinės futbolininkai nesugebėjo pramušti varžovų gynybos. Tuomet „ledus” pralaužė po keitimo pasirodęs Raulis, o ispanai šventė pergalę 3-1. Šios dvejos rungtynės parodė, jog rinktinėje yra ne vienas lygiavertis žaidėjas.

Cescas Fabregasas ir Carles Puyolis turėtų praleisti aštuntfinalio rungtynes, jei šiame mače jiems būtų parodytos geltonos kortelės.

Raulis įmušęs bent vieną įvartį taptų rezultatyviausiu visų laikų Ispanijos rinktinės puolėju Pasaulio čempionatuose. Madrido „Real” puolėjas kaip ir Fernando Morientesas, Emilio Butragueno ir Fernando Hierro, yra pasižymėjęs 5 kartus.

Pergalė rungtynėse prieš Tunisą pratęsė nepralaimėtų Ispanijos rinktinės rungtynių skaičių iki 24 mačų, tačiau tai nėra geriausias rezultatas. Dar įspūdingiau ispanai žaidė tarp 1994 rugsėjo ir 1997 lapkričio, kai vadovaujami Javiero Clemente nepralaimėjo 31 rungtynių iš eilės.

Saudo Arabija

Pirmosiose rungtynėse prieš Tunisą po atkaklios ir banguotos kovos Saudo Arabijos rinktinė išplėšė tašką, nors buvo labai arti pergalės, kuri dabar būtų labai reikalinga arabams kovojant dėl vietos aštuntfinalyje, bet paskutinę minutę praleido įvartį. Antrajame jokių vilčių iškovoti taškus nepaliko ukrainiečiai, kurie nepasigailėjo arabų ir sutriuškino juos rezultatu 4-0.

Saudas Khariri, Omaras Al Ghamdi ir Ahmedas Dokhi turėtų praleisti aštuntfinalio rungtynes (žinoma, jei pavyktų ten patekti), jei šiame mače jiems būtų parodytos geltonos kortelės.

Žaidėjų, trenerių apmąstymai prieš rungtynes

„Kiekvienas nori žaisti,- trečiadienį kalbėjo Joaquinas. –Nors mes jau esame kitame varžybų etape, tai vis tiek yra Pasaulio čempionato mačas ir aš esu pasiryžęs pasinaudoti šia proga.”

„Jei mes laimime paskutines rungtynes ir baigiame etapą su 9 taškais, tuomet žmonės suvoks mūsų siekius”,- sakė Fernando Torresas.

„Pagaliau atėjo mano laikas, po daugybės treniruočių ir rungtynių, galiausiai žaisiu Pasaulio čempionate. Tai yra dalis mano karjeros”, – sakė Madrido „Real” klubo gynėjas Michelis Salgado. – „Esu puikiai pasirengęs ir tikiuosi parodyti savo galimybes bei tai, jog esu pasiruošęs žaisti visada, kai tik treneriui manęs prireiks.”

„Suteisiu galimybę pasireikšti kitiems žaidėjams. Visi žaidėjai turi puikių savybių ir tikiuosi jie žais puikiai ir laimės rungtynes. Aš pasitikiu šia komanda tiek kiek bet kuris kitas”,- kalbėjo Luisas Aragonesas.

„Supratome, jog turėsime dvi sunkias rungtynes su Ukrainos ir Ispanijos rinktinėmis, bet gyvenime reikia tikėti viskuo ir pasitikėti savimi iki galo”, – mąstė Saudo Arabijos rinktinės treneris Marcosas Paqueta. – „Svarbiausia, kad žaidėjai parodytų, jog žaidė atsidavę ir atsikratytų vaizdų iš paskutinio Pasaulio čempionato mačo.”

Žaidėjai ir taktika

Ispanija

Treneris L.Aragonesas prieš rungtynes pažymėjo, jog leis pailsėti tiek žaidėjų kiek tik įmanoma. Panašu, jog išvysime antrąją ispanų sudėtį – pasireikšti gaus bene visi atsarginiai žaidėjai. Startinėje sudėtyje turėtų būti čempionate jau žaidę saugai Cescas Fabregas, Joaquinas, ir Davidas Albelda, iš pagrindinių žaidėjų komandos kapitonas Raulis ir Davidas Villa turėtų sužaisti po 45 minutes, tačiau rungtynėse greičiausiai neišvysime rezultatyviausio komandos puolėjo Fernando Torreso, kuriam leista pasiilsėti.

Saudo Arabija

Nepanašu, kad arabų treneris Marcosas Paqueta daryti kažkokius didelius pakeitimus po triuškinamai pralaimėtų rungtynių su Ukraina. Tik vartininką Mabrouką Zaidą, kuris praleido 6 įvarčius per pirmas dvi rungtynes, pakeis Mohamedas Al Deayea. Pastarasis yra daugiausiai rungtynių už savo šalies rinktinę sužaidęs futbolininkas visame pasaulyje (181). Vietos startinėje sudėtyje taip pat atsiras saugui Sami Al Jaberui. M.Paqueta mano, jog taip bus sukurta daugiau progų vieninteliam likusiam puolėjui Yassirui Al Qahtani.

Verdiktas:

Ispanija užsitikrino vietą šešioliktuke komandų, patenkančių į kitą etapą ir tik itin blogas pasirodymas šiose rungtynėse bei įtikinama Ukrainos pergalę prieš Tunisą galėtų ispanus išstumti iš pirmosios vietos grupėje. Saudo Arabijos futbolininkai taip pat turi labai mažus teorinius šansus pakliūti į kitą etapą. Visų pirma jie turėtų kuo didesniu skirtumu iškovoti pergalę, ko Pasaulio čempionatuose jiems nepavyksta padaryti nuo 1994 metų birželio 29, ir tikėtis minimalios Tuniso pergalės arba lygiųjų antrajame H grupės mače.

Numanomos startinės sudėtys:

Saudo Arabija (4-5-1):

1-Mohamed Al Deayea; 2-Ahmed Dokhi, 13-Hussein Sulaimani, 4-Hamad Al Montashari, 3-Redha Tuker; 14-Saud Al Khariri, 6-Omar Al Ghamdi, 8-Mohamed Noor, 9-Sami Al Jaber, 16-Khaled Al Thaker; 20-Yassir Al Qahtani.

Treneris: Marcos Paqueta

Ispanija (4-3-3):

19-Santiago Canizares; 2-Michel Salgado, 20-Juanito, 4-Carlos Marchena, 12-Antonio Lopez ; 6-David Albelda, 13-Andres Iniesta, 18-Cesc Fabregas, 17-Joaquin; 10-Jose Antonio Reyes, 7-Raul.

Treneris: Luis Aragones

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.