„Ekrano” kapitonas nori žaisti Rusijoje

Iš savaitę trukusios peržiūros Maskvos „Moskva” klube į Lietuvą grįžęs „Ekrano” kapitonas Mantas Savėnas neslėpė, kad norėtų savo karjerą tęsti šioje Rusijos aukščiausiojo diviziono komandoje. Tačiau, pasak FK „Ekranas” generalinio direktoriaus Tomo Sitnikovo, kol kas jokių oficialių žinių iš Rusijos klubo nėra, tad ir futbolininko ateitis nežinoma.

Pats M.Savėnas teigė, kad savo pasirodymą šiuo metu Rusijos pirmenybėse 10-ąją vietą užimančiame klube vertina neblogai: „Bent jau taip sakė komandos žaidėjai. Man teko dalyvauti „Moskva” stovykloje Austrijoje ir žaisti dvejas rungtynes. Su treneriu Leonidu Sluckiu konkrečiai kalbėtis neteko, todėl jo nuomonės negaliu pasakyti”.

FK „Ekranas” centro saugas M.Savėnas teigė, kad rungtynėse su Austrijos „Šturmu” ir Kinijos klubu „Teda” žaidė neįprastoje dešinio saugo pozicijoje: „Tokie buvo trenerio nurodymai”. Beje, pirmąsias rungtynes rusai pralaimėjo 0:1, o dvikovą su 5-ąją vietą Kinijos pirmenybėse užimančia „Teda” sužaidė lygiosiomis 1:1.

Laukia atsakymo

FK „Ekranas” kapitonas sakė, kad savaitę, kol su „Moskva” komanda jis buvo Austrijoje, treniruotis teko du kartus per dieną, o po draugiškų rungtynių futbolininkams teko bėgti „lengvą” krosą. „Lengva” treniruotė buvo ir kitą dieną po mačo.

„Mantą Rusijos klubo atstovai stebėjo pusę metų. Kai sulaukėme rusų pasiūlymo, norėjome įsitikinti, ar Mantas yra tas žaidėjas, kurio jiems reikia. Todėl kapitonas išvyko į peržiūrą. Be to, rusams pateikėme keletą preliminarių sąlygų. Viena iš jų – pageidavome, kad Mantas galėtų atstovauti „Ekranui” UEFA Čempionų lygos varžybose. Šiuo metu viena „Moskva” klubo administracijos dalis yra Vokietijoje, tad apie futbolininko išvykimą į Rusiją kol kas anksti kalbėti. Laukiame oficialios rusų pozicijos ir sprendimo”, – teigė „Ekrano” vadovas T.Sitnikovas.

Laiptelis aukščiau

Antradienį po rungtynių su Kėdainių „Nevėžiu” surengtoje spaudos konferencijos „Ekrano” kapitonas prajuokino susirinkusius žurnalistus pripažindamas, kad turbūt buvo jaunas, kai sakė, kad niekada nenorėtų žaisti Rusijoje. „Tai būtų laiptelis aukščiau nei dabar”, – įsitikinęs „Ekrano” komandos kapitonas.

M.Savėnas, į peržiūrą išvykęs birželio 11 dieną, praleido dvejas Lietuvos pirmenybių rungtynes. Geriausias praėjusio sezono Lietuvoje rungtyniaujantis futbolininkas neatstovavo Panevėžio komandai mače sostinėje su FK „Vilnius” (rungtynės baigėsi be įvarčių) ir Klaipėdoje su FK „Atlantas” (ekraniečiai pralaimėjo 0:2). Tačiau tik grįžęs į gimtąją komandą, rungtynėse su autsaideriu „Nevėžiu” pelnė įvartį – jau septintą šiame sezone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.