Prie kasos – apgaulė

Susigundę pigiau parduodamomis maisto prekėmis klaipėdiečiai patiria apgaulę.

Klaipėdietis Algimantas nusprendė viename prekybos centre pirkti kelis šimtus gramų karštai rūkytos dešros, nes jam tiko mažesnė kaina, pažymėta ant specialaus lipduko, – 4,26 Lt.

Tačiau vyras pastebėjo, kad kasininkė „įmušė” senąją, dar iki nupiginimo buvusią kainą – 4,92 Lt.

Pirkėjui garsiai tuo pasipiktinus, kasininkė iš naujo įmušė kitokius skaičius – mažesnę kainą, o pirmąją minusavo.

Tai matyti iš čekio.

Vyras pirko dar ir keletą virtų dešrelių, jos buvo supakuotos ir pažymėtos specialiu lipduku, kad gaminys parduodamas pigiau – už 63 centus.

Tačiau tik grįžęs namo, vyras apsižiūrėjo, kad kasininkė čekyje išmušė ankstesnę, dar iki nupiginimo galiojusią dešrelių kainą.

Jis pasipiktino prekybos centrų darbu. Pirkėjas įsitikinęs, kad kasininkei taip elgtis liepia darbdaviai, tikėdamiesi papildomų pajamų esą iš pirkėjų „pavogtų” centų.

Algimantas teigė, kad todėl net ir nemėginęs kreiptis į parduotuvės administraciją dėl kasininkės darbo.

Tačiau vieno prekybos centro maisto komercijos vadybininkė Rūta Šlykova sakė abejojanti, ar darbdaviai gali taip elgtis.

„Juk dėl nuolatinių apgaulių sumažėtų pirkėjų. Kuris prekybininkas to norėtų?” – sakė vadybininkė.

Ji aiškino, kad prekybos centruose beveik nuolat trūksta kasininkių, dažna kaita, nes moterys išeina iš darbo neišlaikiusios emocinės įtampos, besikartojančių konfliktų su pirkėjais.

Į patyrusių ar šį bei tą jau pramokusių kasininkių vietas susėdusios naujokės ir jaunos, vos pilnametystės sulaukusios merginos.

R.Šlykova įsitikinusi, kad nesusipratimų dėl neteisingai įmuštų sumų būna dėl menkos patirties, dėl budrumo stokos, o ne todėl, kad darbuotojos yra nesąžiningos.

Pasak Nacionalinės vartotojų teisių apsaugos tarybos prie Teisingumo ministerijos Klaipėdos skyriaus vedėjo Raimundo Kontrimo, jei klaipėdietis pirkėjas nori įsitikinti, ar yra teisus, jei jaučiasi nuskriaustas, gali kreiptis į šios tarybos atstovybę Manto gatvėje 38.

Vadovas priminė, kad bet kuriuo atveju yra būtina išsaugoti pirkimo dokumentą – čekį. O aprašytu atveju – ir gaminių pakuotę, ant kurios buvo pažymėta sena ir nauja kainos.

Tyrimui taryba gali pasitelkti kitų institucijų atstovus.

Vartotojų teises saugančiai tarybai gali padėti net 19 institucijų atstovai, tarp jų ir mokesčių, maisto, veterinarijos ir kitos inspekcijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.