Argentiniečiai aštuntfinalyje kovos su Meksika, olandai – su Portugalija

Pasaulio futbolo čempionato C grupės rungtynėse, Frankfurto „Commerzbak” stadione, jau po antrojo turo kelialapius į aštuntfinalį užsitikrinusios Argentinos ir Olandijos komandos rungtynes baigė be įvarčių 0:0.

Argentina dėl geresnio įvarčių santykio grupėje užėmė pirmąją vietą ir aštuntfinalyje kovos su antrąja B grupės komanda – Meksika. Olandijos varžovė kitame etape – Portugalija.

Kitose šios grupės rungtynėse Dramblio Kaulo Krantas 3:2 (1:2) įveikė pergalės džiaugsmo taip ir nepatyrusius Serbijos ir Juodkalnijos futbolininkus.

Grupės lyderių susitikime intrigos nebuvo – komandos savo žaidėjus tausojo lemiamoms dvikovoms.

Pirmą ir vienintelę pavojingą ataką pirmajame kėlinyje sukūrė Argentinos futbolininkai – 27 minutę Carloso Tevezo smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į virpstą.

Geltonos kortelės parodytos: Dirkui Kuytui (28 min.), Andre Ooijerui,(42 min.), Timui de Clerui (48 min., visi – Olandija); Estebeanui Cambiassui (57 min.), Javierui Mascheranui (90 min., visi – Argentina). Rungtynes stebėjo 48 000 žiūrovų.

Miuncheno „Allianz” stadione Dramblio Kaulo Kranto ir Serbijos ir Juodkalnijos rinktinės, jau praradusios galimybes patekti į čempionato aštuntfinalį, futbolo aistruoliams padovanojo daugiau įvarčių.

Serbijos ir Juodkalnijos futbolininkai 10 rungtynių minutę džiaugėsi pirmuoju įvarčiu pasaulio čempionate – kamuolį į varžovų vartus pasiuntė Nikola Zigičius.

Pajutę pergalės skonį, trenerio Ilja Petkovičiaus auklėtiniai įsibėgėjo – 20 minutę Serbijos ir Juodkalnijos persvarą padidino Saša Iličius.

Afrikos atstovai nepasidavė – 35 minutę, baudos aikštelėje ranka sužaidus Milanui Dudičiui, rungtynių teisėjas Marco Rodriguezas iš Meksikos skyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo Aruna Dindane’as.

Sėkmingą kėlinį Serbijai ir Juodkalnijai aptemdė rinktinės saugo Alberto Nadjo netektis – žaidėjas, gavęs antrą geltoną kortelę, buvo priverstas palikti aikštę.

Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai išnaudojo kiekybinį pranašumą – 67 minutę A.Dindane’as pelnė antrąjį savo įvartį.

86 minutę, taip pat po 11 metrų baudinio, trečiąjį įvartį pelnė Bonaventure’as Kalou, kuris Dramblio Kaulo Kranto rinktinei lpadovanojo pirmąją pergalę pasaulio futbolo čempionate.

Geltonos kortelės parodytos: A.Nadjui (17 ir 46 min.), Milanui Dudičiui (35 min.), Igoriui Duljajui (37 min.), Goranui Gavrančičiui (57 min., visi – Serbija ir Juodkalnija); Kaderui Keita (33 min.), Cyrille Domoraudui (41 ir 92 min.), A.Dindane’ui (43 min., visi – Dramblio Kaulo Krantas); Rungtynes stebėjo 66 000 žiūrovų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.