Iš pneumatinio ginklo sužeista aštuonmetė

Savaitgalį prie vandens telkinio iš pneumatinio šautuvo buvo sužeista aštuonerių metų panevėžietė. Mergaitė operuota ir gydoma Vilniaus universitetinėje Žalgirio ligoninėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nelaimė įvyko šeštadienio vakarą Bernatonių kaime prie tvenkinio. Mažoji panevėžietė buvo atvažiavusi su mama. Mergaitė tolėliau važinėjosi su dviračiu. Po kurio laiko atvažiavusi prie mamos pasiskundė, kad jai skauda skruostą. Jis buvo paraudęs. Iš pradžių manyta, kad bus įgėlusi bitė ar kitoks vabzdys.

Mama dukterį nuvežė į ligoninės Priėmimo skyrių. Medikai apžiūrėjo mergaitę, tačiau iš karto negalėjo nustatyti, kas jai yra. Tik peršvietus paaiškėjo, kad mažametės skruoste – svetimkūnis.

Mergaitė operuota

Motina sekmadienį dukterį nusprendė parodyti sostinės medikams. Vilniaus universitetinėje Žalgirio ligoninėje mažoji panevėžietė buvo operuota – iš skruosto išimtas šratas.

Pasak rajono policijos pareigūnų, į mergaitę pataikė iš pneumatinio ginklo iššautas šratas. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pneumatiniai ginklai vasarą populiariausi

Pasak Licencijavimo poskyrio pareigūnų, pneumatinį ginklą gali įsigyti kiekvienas asmuo, sulaukęs aštuoniolikos metų. Jokio specialaus leidimo į policiją kreiptis tam nereikia. Tokį šautuvą galima įsigyti ginklų parduotuvėje.

Panevėžyje dirbančios ginklų parduotuvės vadybininkas PB teigė, kad pneumatiniai ginklai artėjant vasaros sezonui tampa labai populiarūs. „Daug jų dabar parduodame. Jie skirti laisvalaikiui. Žmonės perka pašaudyti gamtoje. Nuo metų pradžios esame pardavę per penkiasdešimt”, – teigė vadybininkas.

Ginklą perkantis asmuo privalo pateikti asmens dokumentą. Ginklai parduodami tik sulaukus 18 metų. Kiekvienas pirkėjas yra registruojamas žurnale. Jam rengiamas instruktažas. Pirkėjas pamokomas, kaip elgtis su įsigytu ginklu: kaip užtaisyti, šaudyti, prižiūrėti. Įspėjamas apie galimas pasekmes, jei neteisingai elgsis su ginklu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.