Skaudi nelaimė kelyje sėjo mirtį

Keletą metų kasdien į darbą Panevėžyje ir atgal važinėjusiems penkiems kupiškėnams praėjęs pirmadienis buvo lemtingas – artimieji dviejų vyrų niekada nebesulauks, dar vieno kupiškėno gyvybė kybo ant plauko.

Tik vienam iš jų labiau pasisekė – po apžiūros jis išleistas gydytis namo.

Ši avarija šiais metais kol kas viena skaudžiausių Panevėžio rajone. Policininkams dar nepavyko surasti ir apklausti iš įvykio vietos pabėgusio avarijos kaltininko, nors jo asmenybę nustatyti pareigūnams nebus sunku.

Susidūrimas buvo labai netikėtas

Skaudi nelaimė, nusinešusi kupiškėnų Balio Kaluinos ir Mindaugo Gudelio gyvybes, pirmadienio vakarą įvyko Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje.

Kelio Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys 83-iajame kilometre susidūrė iš Kupiškio į Panevėžį važiavęs krovininis automobilis „Scania M112” ir priešinga kryptimi važiavęs „Rover 414”.

Pirminiais duomenimis, automobilis „Scania”, priklausantis bendrovei „Sagardas”, ji registruota Panevėžio rajone, Senamiesčio kaime, dėl kol kas nežinomų priežasčių išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu au-tomobiliu „Rover 414”, kuris priklauso telekomunikacijų bendrovei TEO LT AB, labiau žinomai senuoju telekomo pavadinimu.

Vilkiko vairuotojas pabėgo

Įvykį tiriančiai Panevėžio rajono policijai kol kas nepavyko apklausti vilkiką vairavusio asmens ir išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių jo vairuojama mašina išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. Vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo.

Bendrovės „Sagardas” atstovės duomenimis, automobilį „Scania M112” tą lemtingą dieną galėjo vairuoti Panevėžio rajone, Krekenavos seniūnijoje, gyvenantis Gintautas Jermalavičius.

42 metų vairuotojas iš Rusijos į Kupiškį vežė medienos krovinį ir ten jį iškrovęs tuščiu automobiliu grįžo atgal į Panevėžį.

Žuvo telekomunikacijų specialistai

Eismo įvykio metu žuvo 56 metų lengvojo automobilio „Rover 414” vairuotojas kupiškėnas B.Kaluina ir 38 metų keleivis M.Gudelis, gyvenęs Kupiškio rajone, Pyragių kaime.

Pirmojo kūną iš sumaitoto automobilio su specialia įranga ištraukė atvykę gelbėtojai. M.Gudelio kūnas nuo smūgio buvo išsviestas lauk.

Žuvusysis B.Kaluina – gerai žinomas Kupiškyje žmogus. Ilgus metus jis vadovavo tuometei Kupiškio telekomunikacijų tarnybai, o pastaruoju metu dirbo bendrovės TEO LT AB Panevėžio paslaugų diegimo ir priežiūros skyriaus vadovu.

Kartu su medike žmona B.Kaluina augino du vaikus – septyniolikmetę dukrą Justiną ir devyniolikmetį sūnų Egidijų.

Antrinėje TEO LT AB bendrovėje DBC inžinieriumi dirbo ir kitas žuvusysis M.Gudelis. Jis taip pat buvo vedęs, vaikų šeima neturėjo.

Dar du kartu su žuvusiaisiais važiavę vyrai sužaloti. Kupiškio rajone, Puponių kaime, gyvenantis Gintaras Stankevičius dėl dauginių kūno sužalojimų paguldytas į Panevėžio ligoninės reanimacijos skyrių, o Subačiaus miestelyje gyvenantis Rolandas Simėnas po apžiūros išleistas gydytis ambulatoriškai. Jie taip pat dirba bendrovėje TEO LT AB.

Nukentėjusiojo prisiminimai kraupūs

Iš karto po avarijos medikų paslaugų neprireikė tik vienam iš penkių lengvuoju automobiliu važiavusių vyrų – Kupiškyje gyvenančiam ir Panevėžio visuomenės sveikatos centrui vadovaujančiam Rimgaudui Markeliui.

Tačiau po kelių valandų ir jam teko kreiptis į priėmimo skyrių, nes skaudėjo nugarą, krūtinę. Šiuo metu ir šis automobilio „Rover 414” keleivis turi nedarbingumo lapelį ir gydosi namuose.

Kartu su minėtais vyrais R.Markelis kasdien iš Kupiškio į Panevėžį ir atgal važinėjo jau beveik dvejus metus.

Paprašytas prisiminti skaudaus įvykio detales, R.Markelis pasakojo, kad tą lemtingą pirmadienį visi penki lengvuoju automobiliu važiavę vyrai buvo kaip niekad gerai nusiteikę, kalbėjosi, juokavo.

„Aš sėdėjau priekyje, šalia vairuotojo, kai staiga kažkuris iš vyrų sušuko: „Viskas!” Dar spėjau pamatyti, kad prieš mūsų automobilį išniro vilkikas ir rėžėsi į automobilį”, – pasakojo Panevėžio visuomenės sveikatos centro direktorius.

Visko prisiminti nenorėjo

R.Markelis teigia, kad kelyje Panevėžys-Kupiškis tolimųjų reisų vairuotojai dažnai nesilaiko kelių eismo taisyklių – viršija leistiną greitį, lenkia neleistinose vietose. Todėl tame kelyje ir susidaro panašių avarinių situacijų.

Šiame kelio ruože anksčiau tikrai yra buvusių skaudžių avarijų, nusinešusių žmonių gyvybių. Dėl to buvo statomi papildomi kelio ženklai, tačiau iki šiol ne visi jų paiso. R.Markelis sakė nenorįs smulkiai prisiminti to kraupaus įvykio detalių.

„Visi patyrėme didžiulį šoką ir dabar svarstome, kad būtent tame kelyje taip ir galėjo atsitikti”, – pasakojo R.Markelis.

Jis teigė, kad panašioje situacijoje anksčiau jam nėra tekę atsidurti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.