Sumaitotas automobilis pavirto mėsmale

Į priešpriešinę kelio juostą įvažiavęs, automobilį „Rover 414” sutraiškęs ir du žmones pražudęs vilkiko vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos.

Skaudi nelaimė įvyko pirmadienį apie 18 valandą Panevėžio rajone, kelyje Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys.

Bendrovei „Sagardas” priklausantis vilkikas „Scania M112” staiga įlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su lengvuoju automobiliu, kuriuo iš darbo Panevėžyje važiavo penki Kupiškio miesto bei rajono gyventojai.

Keturi jų – ryšių bendrovės „Teo LT” darbuotojai. Šiai įmonei priklausė ir automobilis „Rover”.

Kartu važiavo Panevėžio visuomenės sveikatos centro vadovas.

Du žuvo, trys išgyveno

Per susidūrimą žuvo „Rover” vairavęs „Teo LT” paslaugų diegimo ir priežiūros skyriaus vadovas Kupiškio gyventojas 56 metų Balys Kaluina.

Nuo sužalojimų mirė ir ant galinės sėdynės už vairuotojo sėdėjęs šios bendrovės antrinės firmos BDC specialistas 38 metų Mindaugas Gudelis iš Pyragių kaimo.

Vairuotojo kūną iš sulamdytos mašinos išlaisvino Panevėžio ugniagesiai gelbėtojai. M.Gudelis per kaktomušą iškrito iš automobilio.

44 metų Gintaras Stankevičius po avarijos buvo nuvežtas į ligoninę. Jam medikai diagnozavo dešiniojo žasto ir kairiojo dilbio lūžius, bendrą kūno sumušimą.

„Teo LT” paslaugų diegimo sektoriaus vadovas 39 metų Rolandas Simėnas atsipirko kairiojo peties sumušimu.

Šalia vairuotojo sėdėjęs Panevėžio visuomenės sveikatos centro vadovas Rimgaudas Markelis irgi smarkiai nenukentėjo. Tik kitą rytą po avarijos jis pajuto skaudant sumuštą kūną. Vyras ambulatoriškai gydosi namuose.

Prisiminė kraupias akimirkas

Vienintelis iš „Rover” keleivių vakar į darbą atėjęs R.Simėnas prisiminė, kad avarija įvyko netoli Subačiaus miestelio, kuriame jis gyvena.

„Trise sėdėjome ant galinės sėdynės ir linksmai šnekučiavomės. Gerai pamenu, kaip prasilenkėme su trimis vilkikais ir dar keliais automobiliais.

Staiga priekyje pasirodė sunkvežimis. Jis lėkė tiesiai į mūsų mašiną. Prisimenu tik tiek, kad kažkuris iš mūsų spėjo surikti „Viskas!” – apie baisias akimirkas pasakojo vyriškis.

Jis neprisimena trumpos laiko atkarpos po avarijos. Vyras manė, kad po smūgio buvo išsviestas laukan. Vėliau sužinojo, kad jį iš sutraiškytos mašinos ištraukė nelaimės vietoje sustoję vairuotojai.

Policija ieškojo bėglio

Į avarijos vietą atvykę pareigūnai nerado „Scania” vairuotojo.

Bendrovės „Sagardas” vadovė pasakojo, kad vilkiką vairavo 42 metų Panevėžio rajono gyventojas Gintautas Jermalavičius. Vakar iki pietų jis dar nebuvo surastas.

Žinoma, kad vairuotojas su medienos kroviniu atvažiavo iš Maskvos. Kupiškyje iškrovęs medieną, jis traukė į Panevėžį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.