Pratrūko ir poezijos posmais

Įvairiais skandalais pagarsėjęs buvęs parlamentaras, dabartinis Kauno tarybos narys Vytautas Šustauskas savo jėgas išbandė ir poezijoje.

Tauragės rajono savivaldybės salėje šis politikas pristatė išleistą kol kas vienintelę savo eilėraščių knygą „Sunki tiesa”. Čia kaunietis atvežė ir pirmąją savo knygą „Laisvė ir kraujas”. Joje, anot V.Šustausko, yra apžvelgtas jo 18 metų kovos kelias.

Ant abiejų knygų viršelių – didelis kauniečio atvaizdas.

72 puslapių eilėraščių knygoje išspausdinti V.Šustausko sukurti ketureiliai apie gamtą, laisvę, tėvynę, meilę.

Eilėraštyje „Išdavikiška meilė” kūrėjas, matyt, apdainuoja ir savo gyvenimo vingius:

Man moterys – tai buvo viskas,

Galvos per jas nebetekau.

Už tai buvau griežtai nubaustas,

Kalėjime penkis metus buvau.

Naujai iškeptas poetas trijų stulpelių savo kūrinį „Laisvoms merginoms” paskyrė ir prostitutėms: „Prie apvalaus stalelio, naktiniame bare, /Skandina jaunystę jos savo. /Merginos nežino, kas meilė tikra, Naudojasi jomis tiktai nakčia. /Nerūpi šiandieną nei darbas, nei mokslas/Ir toliai jokie nevilioja. /Gyvenimą mato linksmą, tuščiai/ Jausmus jos visiems dovanoja. /Naudojas jomis jauni ir seni, /Su malonumu visiems atsiduoda. /Kas norite užeikit – kviečia dama, /Už litą-kitą visa parsiduoda…”

Nors knygose yra įrašyti leidyklų ir spaustuvių pavadinimai, V.Šustauskas teigė, kad jos buvo spausdinamos slaptai.

Pasak kauniečio, 552 puslapių knygos „Laisvė ir kraujas” jis buvo užsakęs išleisti du tūkstančius papildomų egzempliorių, o „Sunkios tiesos” – tik du šimtus. Bet spaustuvė esą pasielgė atvirkščiai.

„Turbūt „Laisvę ir kraują”, kad ji nepatektų į knygynus, kažkas perpirko už didesnę sumą, nei aš už jos leidybą buvau sumokėjęs”, – svarstė „ubagų” karaliumi save tituluojantis V.Šustauskas.

Poetas skundėsi, jog dėl mažo tiražo negalįs knygynuose platinti savo kūrybos, bet tauragiškiams pasiūlė knygų nusipirkti iš Lietuvos laisvės sąjungos, kuriai jis vadovauja, atstovės. „Laisvė ir kraujas” kainavo 50 litų, o „Sunki tiesa” – 12.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.