Kalinys perrėžė medikui kaklą

Alytaus pataisos namuose – incidentas, kokio šioje įkalinimo įstaigoje dar nėra buvę. Nuteistasis užgaląstu metaliniu šaukštu staiga perpjovė jį apžiūrinčiam gydytojui kaklą.

Sužalotam gydytojui prireikė kolegų pagalbos, o kalinio laukia dar vienas teismas.

Incidentas įvyko vakar apie 11 valandą. Trejus metus pataisos namuose dirbantis gydytojas Albertas Jankauskas ketino apžiūrėti šeštadienį į baudos izoliatorių uždarytą nuteistąjį Jevgenijų Vorobjovą.

Pagal galiojančią tvarką, gydytojas privalo apžiūrėti visus į baudos izoliatorių patekusius nuteistuosius.

Į medicinos apžiūrai skirtą patalpą 24 metų kalinį atlydėjo prižiūrėtojas.

Atvestas nuteistasis staiga puolė gydytoją ir iš anksto paruoštu šaukštu rėžė jam per kaklą.

Nusikaltėlis greit buvo sutramdytas, o sužalotas medikas nugabentas į ligoninę. Čia sutvarsčius žaizdą jis išleistas į namus.

„Mano savijauta gera, tik išgąsčio, be abejo, buvo”, – sakė nuo kalinio nukentėjęs gydytojas. Jam išduota nedarbingumo pažyma.

Pasveikęs A.Jankauskas ketina grįžti į darbą pataisos namuose.

Siekė būti perkeltas kitur?

Kodėl kalinys puolė gydytoją, aiškinasi ikiteisminį tyrimą atliekantys įkalinimo įstaigos pareigūnai. Pats J.Vorobjovas savo motyvų nenurodė.

Labiausiai tikėtina, kad tokiu elgesiu kalinys siekė būti pervežtas į kitą įkalinimo įstaigą.

To dažniausiai siekia įsiskolinę ar dar kokių nors problemų su kitais nuteistaisiais turintys kaliniai.

Gydytoją šaukštu puolęs J.Vorobjovas yra šešis kartus teistas, du iš jų – už nužudymą. Teigiama, kad nuteistojo elgesys dažnai būna sunkiai prognozuojamas.

Praėjusio šeštadienio vakarą į baudos izoliatorių jis pateko po muštynėmis pasibaigusio konflikto su kitais kaliniais.

Dėl šaukštų – problemos

Po šio incidento Alytaus pataisos namuose atliekamas ne tik ikiteisminis tyrimas, bet ir tarnybinis patikrinimas.

Bus aiškinamasi, ar tinkamai savo pareigas atliko kalinį į gydytojo apžiūrą lydintis prižiūrėtojas.

Jis privalėjo atlikti dalinę nuteistojo kratą. Pareigūnas tikino tai ir padaręs, tačiau jokių stambių daiktų pas kalinį neradęs.

Užgaląstą šaukštą J.Vorobjovas greičiausiai slėpė rankovėje.

Iš sunkaus metalo pagamintas šaukštas duodamas kiekvienam nuteistajam ir tampa jo asmeniniu daiktu, kurį kalinys visur nešiojasi su savimi. Antraip jis rizikuoja jo netekti: šaukštą gali kas nors pavogti ar įmesti į tualetą.

Išgaląstų šaukštų neretai kaliniai griebiasi kilus tarpusavio konfliktams. Tačiau keisti jų aliuminiais ar plastikiniais neįmanoma: nuteistieji tokius laužytų.

Alytaus pataisos namų pareigūnai nuogąstauja, kad po vakarykščio incidento, kai su šaukštu buvo užpultas ir sužalotas medikas, dėl šių stalo įrankių gali kilti papildomų problemų.

Gydytojams reikia saugotis

Vakarykštis incidentas Alytaus pataisos namuose dar kartą įrodė, kad nuteistuosius apžiūrinčių medikų darbas – rizikingas.

Pernai rudenį nepakaltinamas kalinys užpuolė ir perrėžė kaklą Rokiškio psichiatrijos ligoninės skyriaus vedėjui gydytojui Juliui Meškelei.

Iš už nugaros gydytoją užpuolęs 33 metų alytiškis Žilvinas Loveika ant jo kaklo paliko žaizdas, kurių bendras ilgis siekė 28 centimetrus. Taip nepakaltinamu pripažintas žmogžudys išliejo savo įniršį dėl teismo sprendimo palikti jį ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis.

„Kai psichiatrijos ligoninėje gydomi nusikaltėliai puola medikus, dar gali suvokti, bet kad taip elgtųsi pataisos namų kaliniai – dar negirdėta”, – vakar baisėjosi nukentėjusio Alytaus gydytojo kolegos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.