Teisėjo karjerą sužlugdė prostitutė

Už vagystes kelis kartus teista uostamiesčio prostitutė 21 metų Julija Lipčiuk privertė iš darbo pasitraukti Klaipėdos apygardos teismo civilinių bylų skyriaus teisėją 50 metų Algirdą Baužą.

Šis teisėjas paprašė, kad prezidentas Valdas Adamkus atleistų jį iš pareigų. A.Bauža nenurodė tokio savo poelgio motyvų.

Tačiau „Lietuvos rytui” tapo žinoma, kad teisėjo A.Baužos karjerą sužlugdė mįslingi santykiai su prostitute.

„Gavęs A.Baužos pareiškimą iškart persiunčiau jį Prezidentūrai”, – „Lietuvos rytui” sakė Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Algirdas Gailiūnas.

Prezidento sprendimas dar nežinomas, tačiau A.Baužos kolegos neabejoja, kad į miglotą istoriją įsipainiojusio teisėjo pareiškimas bus patenkintas.

Nusprendęs nusivilkti teisėjo mantiją A.Bauža nesirengia sudėti ginklų.

Teisėjas mano, kad taip jam bus lengviau gintis nuo jį užklupusių įtarimų.

Įtariamas advokato padėjėjas

Pagrindinė A.Baužos kaltintoja policijai gerai žinoma prostitutė J.Lipčiuk, atrodo, neketina atsisakyti savo parodymų.

Mergina tvirtina po apsilankymo A.Baužos bute sulaukusi grasinimų.

Keli vyrai esą reikalavo, kad ji grąžintų iš teisėjo buto pagrobtus daiktus – kompiuterio modemą ir kelias laikmenas.

Gavę J.Lipčiuk pareiškimą Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo.

Merginos nurodyti skriaudėjai surasti ir apklausti.

Vienas jų – A.Baužos pažįstamas klaipėdietis Andrius Uoka – irgi yra teisininkas.

Uostamiestyje advokato padėjėju ketvirtus metus dirbantis A.Uoka vieną parą turėjo praleisti policijos areštinėje.

Teisės mokslus baigęs A.Uoka savarankiškai verstis advokato praktika dar negali. Apie jam pareikštus įtarimus informuota Advokatų taryba.

Teisėjas dar neapklaustas

Nuo birželio pradžios atostogaujantis A.Bauža iš Lietuvos niekur neišvykęs.

Tačiau tyrėjai su juo iki šiol dar nebuvo susitikę.

Klaipėdos apygardos prokuroras Ruslanas Ušinskas tyrimą komentuoja šykščiai: „Ši byla nėra eilinė, kai reikės, apklausime visus įtariamus asmenis. Teisėjų neliečiamumą gina įstatymai”.

Kol A.Bauža nebuvo pareiškęs noro atsistatydinti, prokurorai jo negalėjo apklausti be Seimo, o tarp sesijų – ir prezidento V.Adamkaus, sutikimo. Tačiau dabar klaipėdiečio padėtis iš esmės pasikeitusi.

Neseniai išsiskyrė su žmona

„Lietuvos rytui” A.Bauža neigė kvietęsis į savo namus prostitutę ir buvęs jos apvogtas: „Nebūti dalykai fabrikuojami”.

Teisėjas tikino, kad kažkas jį taip vertė priimti palankų sprendimą civilinėje byloje dėl 16,7 mln. JAV dolerių vertės ieškinio. Tačiau konkrečių asmenų pavardžių jis nenurodė.

Su jaunesne žmona ką tik išsiskyręs A.Bauža prasitarė į namus kvietęsis ne prostitutę, o merginą, kuri valė langus ir tvarkė kambarius. Už darbą būsto tvarkytojai vienišas vyras atsilygino ne pinigais, o daiktais.

Tikino jautęs spaudimą

Savo asmenines bėdas A.Bauža siejo su teisme jo nagrinėtais klaipėdiečių verslininkų Igorio Udovickio ir Martino Gusiatino, kitų ūkio subjektų komerciniais ginčais: „Jūs nežinote, koks spaudimas man buvo daromas”.

I.Udovickis ir M.Gusiatinas, lygiomis dalimis valdantys Klaipėdos jūrų uoste pastatytą Biriųjų krovinių terminalą (BKT), daug metų aršiai konfliktuoja dėl bendros nuosavybės, verslo investicijų, kitų reikalų.

I.Udovickis ir dar viena įmonė „Legal Advisors in the East Europe LLC” iš bendrovės „Belaruskalij” siekia prisiteisti 16,7 mln. JAV dolerių ieškinį už tai, kad BKT žadėtos baltarusiškos trąšos buvo perduotos kitai įmonei – „Klasco”.

Jūrų uoste mineralinių trąšų eksportu besiverčiantį I.Udovickį prieš ketverius metus netgi bandyta nužudyti.

Atskleisti nepavykusio pasikėsinimo rengėjai netrukus turėtų išgirsti teismo nuosprendį.

Įkūręs bendrovę „Ferteksos transportas” I.Udovickis joje įdarbino nemažai buvusių Klaipėdos policijos kriminalistų. Vienas atsistatydinęs komisaras netgi tapo BKT bendrasavininkiu ir direktoriumi.

Klaipėdos policijos organizuotų nusikaltimų bei korupcijos tyrimo skyriaus viršininko Vladimiro Plotkino žmona irgi dirba BKT.

Kinas įsiminė hieroglifus

A.Baužą į bėdą įklampinusi J.Lipčiuk – policijai gerai žinoma prostitutė. Prieš mėnesį ši mergina su drauge Vaida Vasiliauskaite nuskriaudė pajūryje viešintį Kinijos pilietį.

Prostitučių apvogtas vidutinio amžiaus vyriškis negalėjo tiksliai apibūdinti jų išvaizdos, tačiau jam įsirėžė į atmintį vienos merginos tatuiruotė – nugaroje kinų hieroglifais išrašytas vardas Julė.

Originalūs rašmenys padėjo atskleisti skriaudėjas. Hieroglifais savo vardą nugaroje išsitatuiravusi už vagystes nekart teista J.Lipčiuk prisipažino bendravusi su vyru, bet neigė vogusi jo daiktus.

Iš Šiaulių į Klaipėdą atvykęs kinas buvo apsistojęs verslo klasės viešbutyje „Baltpark”. Linksmindamasis viename senamiesčio bare jis susipažino su dviem prostitutėmis ir pakvietė jas į viešbutį.

Merginos tikino nesvaiginusios kliento klofelinu. Esą girtas kinas viešbučio kambaryje išlenkė taurę alkoholio ir užmigo.

Apvogdavo girtus klientus

J.Lipčiuk tvirtino kiną palikusi savo 19-metės draugės Vaidos globai.

Kodėl neblaivus vyras įsidėmėjo ne draugės, o jos nugarą puošiančią tatuiruotę, prostitutė negalėjo pasakyti.

Rytą atsibudęs kinas pasigedo ne tiktai sugulovių, bet ir savo daiktų. Vaida iššlavė ir jo piniginę, kurioje įvairia valiuta buvo kone 3000 litų.

Pagrobtą nešiojamąjį kompiuterį, skaitmeninį fotoaparatą, mobilųjį telefoną, kitus kino daiktus pareigūnai aptiko Taikos prospekte su tėvais gyvenančios klaipėdietės V.Vasiliauskaitės bute.

Pirmąkart įkliuvusi Vaida buvo uždaryta į areštinę, jai pareikšti įtarimai dėl vagystės. Vyresnę jos draugę J.Lipčiuk pareigūnai kažkodėl apklausė tik kaip nusikaltimo liudininkę.

Šiai prostitutei buvo ką tiktai įsigaliojęs Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendis kitoje byloje dėl vagystės panašiomis aplinkybėmis.

Lankėsi dar viena prostitutė?

Atskleidusi pareigūnams apie savo santykius su teisėju A.Bauža, mergina galbūt tikėjosi švelnesnės bausmės už ankstesnius nusikaltimus.

Prieš A.Baužą parodymus teikusi J.Lipčiuk nurodė, jog teisėjo bute lankėsi dar viena jos pažįstama prostitutė.

Prokurorai kol kas neatskleidžia, ar atrasti J.Lipčiuk ir A.Baužos santykius įrodantys įkalčiai – iš teisėjo buto dingę daiktai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.