Trys dienos greičio ir emocijų

Šiaurės Europos šalių ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionatų trečiasis etapas „pagardintas” keturių valandų lenktynėmis

Vakar pasibaigė tris dienas trukęs žiedinių automobilių lenktynių maratonas. Nors aplink Kačerginės „Nemuno žiedo” trasą būriavęsi žiūrovai nepasižymėjo itin didele gausa, patys lenktynininkai vis tiek kone vienbalsiai teigė patyrę daug gerų emocijų.

Tarp nugalėtojų netrūko lietuvių

Penktadienį vykusiomis treniruotėmis bei kvalifikaciniais važiavimais prasidėjęs Šiaurės Europos šalių (NEZ) ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionatų trečiasis etapas netruko tarp varžybų dalyvių virsti aršiomis kovomis.

NEZ čempionato trečiajame etape tarpusavyje rungęsi trijų Baltijos šalių atstovai kone tolygiai tarpusavyje pasidalijo nugalėtojų titulus atskirose klasėse.

„B-2000” kategorijoje nugalėjo nuo pat starto konkurentams tempą diktavęs latvis Arnis Jurševskis, o antrąja vieta tenkintis buvo priverstas jam įkandin iš paskos lėkęs tos pačios šalies atstovas Juris Sprude. Vieta ant žemiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio čia atiteko svečiui iš Estijos Raimui Kului.

Kur kas džiugesnės nuotaikos sklandė tarp „Super 1600” klasės dalyvių, mat čia lietuvaičiams pavyko užimti dvi pirmąsias vietas: nugalėtojo titulą pelnė legendinį „Lada VFTS” vairavęs Dovilas Čiutelė, o iškart po jo finišo liniją kirto Mindaugas Neliubšys. Trečiosios vietos laimėtojas šįkart buvo latvis Lauris Vidžis. Pastarosios lyderių pavardės lygiai taip pat išsidėstė ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato trečiojo etapo „S 1600” kategorijos įskaitoje.

Kiek netikėtai susiklostė „Formula Baltic” klasės lenktynininkų sportinių ginčų atomazga. Visas tris pirmąsias vietas čia pelnė Estijos atstovai Erkas Valbaumas, Raivas Tamas ir Kristas Ebras. Nemenkų ambicijų turėjęs patyręs žiedinių lenktynių dalyvis Ramūnas Čapkauskas šįkart dėl iškilusių techninių problemų nebaigė antrojo važiavimo. Antrąja vieta jis tenkinosi ir lietuviškojo čempionato formulių klasėje, nugalėtojo vietą užleisdamas vieninteliam konkurentui Egidijui Gutaravičiui.

A.Dzikevičiaus bolidas nepavejamas

Kaip jau buvo tikėtasi, Lietuvos automobilių žiedo čempionato „Baltic GT” klasėje nuo pirmųjų trasos kilometrų lyderio poziciją iškovojo ir nė akimirkai niekam iš varžovų priartėti neleido Andžejus Dzikevičius, vairuojantis specialiai tokio tipo lenktynėms parengtą ir kol kas Baltijos šalyse vis dar nepavejamą „Radical SR-3” automobilį. Tik po jo paeiliui finišavo Rimantas Blažulionis ir Andrius Pikelis.

Priminsime, kad anksčiau Rygoje vykusį pirmąjį NEZ čempionato etapą komandų įskaitoje laimėjo Estija, kurios sportininkų indėlis – 263 taškai. Antri liko šio etapo varžybų šeimininkai latviai, pelnę 209 taškus bei pranokę lietuvius (192 taškai ) ir suomius (94 taškai).

Tuo tarpu prieš savaitę Piarnu mieste, Estijoje, įvykęs antrasis tarptautinių varžybų etapas Lietuvos komandinę poziciją pakėlė laipteliu aukštyn: estai surinko 373, lietuviai – 189, Suomijos sportininkai – 127, o Latvijos atstovai -101 tašką.

Praėjusį savaitgalį vykusiame trečiajame etape nugalėtojų pozicijos komandinėje įskaitoje išsidėstė vėl kiek kitaip: pirmąja vieta džiaugėsi Latvijos sportininkai (134 taškai), antrosios vietos nugalėtojai – estai (134 taškai), o treti šįkart liko Lietuvos atstovai, nuo konkurentų atsilikę vos pora taškų.

Keturios valandos nenumaldomo greičio

Vakar Kačerginės „Nemuno žiede” žiūrovams ir dalyviams buvo pristatyta visiška naujiena – pirmąkart Lietuvoje rengiamos 4 valandų lenktynės, kuriose dalyviai kovojo dėl šio renginio iniciatoriaus, bendrovės „Kauno grūdai” įsteigtos taurės ir 10 tūkst. litų siekusio prizinio fondo.

Pagrindinį trofėjų šįkart ir vėl pelnytai iškovojo „Tanagra Racing Team” komanda, kurios automobilį „Radical SR-3” vairavo A.Dzikevičius ir Dalius Steponavičius. Lygiai keturias valandas trasoje praleidę sportininkai spėjo apsukti 164 ratus ir tokiu būdu sukorė beveik pusšešto šimto kilometrų.

Vos vienu ratu nuo nugalėtojų atsiliko komandos „Snaigė-Kautra” nariai broliai Nemunas ir Nerijus Dagiliai ir Egidijus Dapšas, vairavę galingą „Porsche Carrera”. Trečia šįkart liko „Audi” markės automobiliu lenktyniavusi „Juta-Statoil” komanda, nuvažiavusi 155 ratus, o už nugalėtojų trejeto atsidūrė ir pagrindiniai šių varžybų iniciatoriai „Kauno grūdai”.

Lenktynių organizatoriai sako ir toliau pasiliksiantys prie savo strategijos. Jei pastarosios lenktynės pasitvirtins ir toliau domins ne tik sportininkus, bet ir žiūrovus, ateityje jos gali išaugti į ilgesnės trukmės tradicines varžybas, kurioms uždara „Nemuno žiedo” trasa tikrai palanki.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.