Paaiškėjo „Kroon Oil” taurės laimėtojai

Gegužės 27 dieną Aukštadvaryje vyko Lietuvos kartingo čempionato 3 etapo lenktynės, kurių dalyviai kovojo ir dėl „Kroon Oil” taurės prizų.

Jau dešimtmetį būtent Aukštadvaryje vykstančias kartingo lenktynes remianti bendrovė „Dagris”, įgaliotoji „Kroon Oil” produkcijos atstovė, ir šį kartą nudžiugino sportininkus.

Kadangi šalies čempionatas jau įpusėjo, kiekvienas taškas tapo itin svarbus ir beveik visose klasėse virė nekompromisė kova.

Tarp pačių jauniausių dalyvių ir toliau lygių sau neturi Airidas Šiaurys (Šiaulių KK). Jis vėl laimėjo abu finalus ir sezono turnyro lentelėje užtikrintai pirmauja – 90 taškų. Antras Aukštadvaryje abu kartus finišavo Artūras Andrikonis, o trečią vietą užėmė Kasparas Tiškovas, antrame finale sugebėjęs aplenkti Luką Stanevičių. Tarp trijų pastarųjų sportininkų ir turėtų spręstis, kam atiteks sidabro ir bronzos medaliai, nes čempionato favoritas tikrai aiškus.

A.Šiaurys pirmą kartą bandė jėgas ir su vyresniais varžovais, tiesa „F-Mini” klasės varžybose jis liko šeštas. Abu finalus laimėjęs Mantas Neverdauskas (Šiaulių KK) tapo lyderiu ir sezono rezultatų suvestinėje, nors kova su Justu Pangoniu („ARTkart”, 2 vieta), Paulium Paškevičium (Klaipėdos „TSK-Autopunktas”, 3 vieta), Eimantu Šiauriu (Šiaulių KK, 4 vieta) ar Tomu Jurevičium („ARTkart”, 5 vieta) tikrai dar nesibaigė. Šie sportininkai demonstruoja labai panašų tempą ir čempionai turėtų paaiškėti tik pačioje sezono pabaigoje.

Antrame etape duotą pažadą aplenkti visus vaikinus ištesėjo Joana Survilaitė (KSC). Tiesa, pergalė jai atiteko todėl, kad pirmame finale nugalėjusio Mariaus Slaboševičiaus rezultatas buvo anuliuotas. Tačiau faktas: iki šiol nė viena mergina etapo Lietuvos kartingo čempionato istorijoje nebuvo laimėjusi, o Joana Aukštadvaryje iškovojo pergalę. Ir tapo sezono lydere, nes Simas Juodviršis, pirmavęs dviejuose pirmuose čempionato etapuose Aukštadvaryje nedalyvavo: jis startavo varžybose Vokietijoje. Antras ICA-Junior klasėje buvo Martynas Savickas, trečias – Dominykas Juknelevičius.

Tarp ICA klasės sportininkų nugalėjo ir „Kroon Oil” taurę laimėjo Martynas Tankevičius, aplenkęs Mindaugą Kazragį ir Denisą Lisovskį.

ROK klasėje irgi aiškus favoritas: dar dvi pergales iškovojo Martynas Griška („Juta”). Po jo finišavo Jonas Karklys ir Taurius Sakalauskas, o tarp ROK-Junior klasės sportininkų geriausiai sekėsi Edvardui Skridailai (KSC2), aplenkusiam Rojų Rimkų ir Igną Gelžinį.

Komandų rikiuotėje vėl laimėjo Šiaulių KK atstovai. Po trečios iš eilės pergalės jie gerokai sustiprino savo pozicijas komandų turnyro lentelėje.

Priminsime, kad Lietuvos kartingo čempionate šiemet bus 6 etapai, tad sportininkai važiuos 12-oje finalų, o čempionus ir prizininkus lems 9 geriausių pasirodymų rezultatai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.