„Pajūrio” bendruomenė Švietimo skyrių apkaltino melu

Vakar svarstant Klaipėdos „Pajūrio” vidurinės mokyklos švietimo darbuotojų ir tėvų komiteto peticiją, mokyklos bendruomenė ir uostamiesčio Savivaldybės administracijos Švietimo skyrius dialogo ir vėl nerado.

Švietimo skyriaus atstovai tvirtino, kad „Pajūrio” mokykla kaip argumentus pateikia netikslius duomenis. Tuo tarpu mokyklos pedagogai bei tėvų atstovai skyriaus vedėją Laimą Numgaudienę kaltino melu.

Peticijoje prašoma atšaukti miesto Tarybos nutarimą, kuriuo draudžiama „Pajūrio” vidurinėje komplektuoti 11 klases. Remiantis įstatymais, mokykla laikoma rentabilia, jei ją lanko mažiausiai 701 mokinys. Pasak „Pajūrio” vidurinės mokyklos švietimo darbuotojų profesinės organizacijos pirmininkės Natalijos Kudriavcevos, šiuo metu čia mokosi 763 vaikai. Anot jos, mokykla dar trejus metus galėtų gyvuoti kaip vidurinė ir mokinių čia nepritrūktų, nors Švietimo skyriaus prognozės buvusios priešingos. Be to, šiai mokyklai pakanka ir mokinio krepšelio lėšų.

N. Kudriavcevos teigimu, vaikai prievartaujami kuo greičiau apsispręsti, kurią mokyklą – „Žaliakalnio” ar „Aitvaro” – rinksis ir rašyti prašymus. Jai pritarė ir mokyklos tėvų komiteto atstovė. Anot jos, iš vaikų tokiu būdu atimama pasirinkimo teisė.

„Kodėl mūsų vaikai turi mokytis „Žaliakalnio” vidurinėje, kurios valstybinių egzaminų rezultatai yra prastesni. Be to, apie kokią šios mokyklos akreditaciją galima kalbėti, jei čia numatomas generalinis remontas”, – piktinosi viena „Pajūrio” pedagogė.

Mokyklos profesinės organizacijos atstovė taip pat pabrėžė, kad „Pajūrio” mokykla užima antrą vietą mieste pagal socialiai remtinų vaikų skaičių. Anot jos, tokių mokinių šeimoms papildomos išlaidos bus milžiniškas smūgis. Be to, tėvų komiteto atstovai tvirtino, kad kelionė į miesto centrą viršija normą, nes trunka ilgiau nei valandą.

Švietimo skyriaus vedėja L. Numgaudienė aiškino, kad „Pajūrio” mokyklai krepšelio lėšų nepakanka, o egzaminų rezultatai, kuriais taip didžiuojasi mokyklos bendruomenė, pateikti netiksliai.

Jokio vaikų spaudimo apsispręsti valdininkė sakė neįžvelgianti. Anot jos, atvirkščiai, šioje mokykloje atlikta apklausa parodė, kad dauguma vaikų jau priėmė sprendimą. L. Numgaudienės teigimu, patys tėvai bei mokytojai savo veiksmais trukdo vaikams.

Dėl kelionės išlaidų Švietimo skyriaus vedėja tvirtino taip pat problemų nematanti, kadangi „Aitvaro” gimnazija bei „Žaliakalnio” vidurinė socialiai remtinoms šeimoms mielai kompensuotų šias išlaidas iš turimų 2 proc. lėšų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "„Pajūrio” bendruomenė Švietimo skyrių apkaltino melu"

  1. Jana

    Mokytojai – šaunuoliai, jie kovojo už JŪSŲ VAIKŲ ATEITI!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.