Lietuviškos braškės išstumia lenkiškas

Pirmosios uogos nuo vėlesnių skiriasi kaip grietinė nuo pieno, – taip pasirodžiusį pirmąjį braškių derlių mums gyrė prekiautojai turguje.

Šiomis dienomis turgus raudonuoja nuo uogų. Vakar buvo antroji diena, kai prekyvietėse pasirodė gausiau prekybininkų.

Pardavėjai tikino kol kas negalį džiaugtis dideliu derliumi – šalnos bei besniegė žiema padarė savo. Kaip bus toliau, anot braškių augintojų, sunku prognozuoti.

Dauguma dabar parduodamų braškių – užaugintos šiltnamiuose. Lauke uogų šonai vos įrausta, tačiau jei orai ir toliau lepins šiluma, po savaitės galima tikėtis gausesnio braškių derliaus ir lauke, – aiškino viena pardavėja iš Dituvos.

Pirmųjų uogų kainos svyruoja nuo 5,5 iki 7 litų už kilogramą.

Ne visiems pirkėjams svarbiausia kaina. Kai kurie ant prekystalių sudėliotas braškes pirma pauosto, o tik po to dėmesį kreipia į kainą.

Tokį atrankos būdą pasirinkę žmonės aiškino, kad taip bando neapsigauti ir neįsigyti lenkiškų uogų. Pasirodo, lietuviškos barškės iš toli kvepia.

Viena nepanorusi prisistatyti pardavėja tikino, kad dabar turguje nelabai lenkiškų ir rasime – jas išstumia lietuviška produkcija. Mat žmonės nosį raukia, pamatę lenkiškas uogas. Panašiai kalbėjo ir šnekinti praeiviai.

Ponas Albinas sakė dėmesį kreipiąs į šalia padėtą pažymėjimą, iš kokio ūkio uogos atvežtos. „Čia – mūsiškių, be nitratų”, – pirkdamas iš Jurbarko rajono atvežtas uogas gyrė vyras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Lietuviškos braškės išstumia lenkiškas"

  1. ego

    Is kur jus jau taip zinote,kad augintos be nitratu,lietuviais irgi negalima pasitiketi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.