Varžybos Vokietijoje lietuvių akimis

Su Prancūzijos rinktine 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyre teks kovoti ir Lietuvos futbolininkams. Kaip jie vertina prancūzų žaidimą, kokį įspūdį palieka pasaulio čempionatas?

Andrius VELIČKA, Kauno FBK „Kaunas” puolėjas, rezultatyviausias Lietuvos futbolo A lygos pirmenybių žaidėjas:

– Iš Prancūzijos rinktinės tikėjausi kur kas daugiau. Komandoje yra žvaigždžių – Zinedinas Zidanas, Tjeris Anri, geri gynėjai. Prancūzai kažkodėl nesugeba įmušti įvarčių. Aš maniau, kad jie tikrai nugalės šveicarus. Tačiau Šveicarijos futbolininkai rungtyniavo pagirtinai, sugebėjo apsiginti nuo varžovų atakų, patys pavojingai atakavo ir pasiekė lygiąsias. Šis rezultatas man netikėtas.

Dauguma varžybų baigėsi taip, kaip ir galima buvo manyti. Prie netikėtų rezultatų dar priskirčiau Švedijos rinktinės lygiąsias su Trinidadu ir Tobagu.

Iš pasaulio čempionate dalyvaujančių ekipų man patinka brazilai ir anglai. Aš palaikau juos. Dar imponuoja italai. Brazilų, ypač Ronaldinjo, žaidimas negali nežavėti. Man ne prie širdies vokiečiai, nejaučiu jiems simpatijų.

Apie tikrąjį komandų pajėgumą iš vieno mačo sunku spręsti, futbolininkai dar nepavargę. Vis dėlto manau, kad čempionate didelių staigmenų nebus. Kas jas galėtų pateikti?

Donatas VENCEVIČIUS, Vilniaus „Vėtros” ir Lietuvos rinktinės žaidėjas:

– Prancūzijos futbolininkų lygiąsias su Šveicarija vertinu kaip staigmeną. Jei žiūrėsime į prancūzų ekipos sudėtį, jie turėjo nugalėti varžovus. Tačiau dar kartą įsitikinome, kad garsios pavardės ne viską lemia.

Prancūzijos rinktinės puolimas jau senokai neblizga. Pastarosios rungtynės tai dar kartą patvirtino. Prancūzijos futbolininkų žaidimas truputį nuvylė. Su jais žaisime Europos čempionato atrankos turnyre. Kokios mūsų galimybės? Sunku pasakyti. Žadame kovoti.

Man gerą įspūdį paliko olandų, kroatų, brazilų žaidimas. Patiko ir Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai. Nėra komandos, kurios žaidimu būčiau labai nusivylęs, tik iš prancūzų tikėjausi daugiau. Švedai geriau rungtyniauja su stipriomis komandomis, todėl jų lygiosios su Trinidadu ir Tobagu nelabai nustebino.

Mintimis apie pasaulio čempionato arbitrų darbą pasidalijo Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas BRAGA.

– Pasaulio čempionate aikštės teisėjai su savo pareigomis susitvarko neblogai. Kitaip vertinčiau teisėjų asistentų darbą. Jis tikrai galėtų būti geresnis. Asistentai kartais neužfiksuoja nuošalės, todėl komandos praleidžia įvarčius. Iš nuošalės buvo įmušti įvarčiai ir į Vokietijos, ir į Lenkijos komandų vartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.