Tragiškojo ekipažo keleivius suvedė likimas

Po truputį aiškėja tragedijos, birželio 3-iąją įvykusios Maironio ir Kęstučio gatvių sankryžoje, aplinkybės.

Kaip jau pranešta, susidūrus iš šalutinės – Maironio gatvės į šią sankryžą įlėkusiam „Nissan Primera” bei Kęstučio gatve riedėjusiam troleibusui, mirtinas traumas patyrė jauniausios lengvojo automobilio, kuriuo važiavo šeši žmonės, keleivės. Septyniolikmetė V.Kudirkos vidurinės mokyklos dešimtokė žuvo vietoje, vos pusseptinto mėnesio buvusi mažylė, į kurios namus Kačerginėje, kaip aiškėja, šis nelaimėlių ekipažas tą vakarą ir važiavo, po pusantros paros mirė Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Vaikų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje. Remiantis vienintelio šiame ekipaže vyro, kuris kol kas vienintelis iš likusių keturių gyvų jo narių ir apklaustas policijos, parodymais, jis sėdėjo ant priekinės keleivio sėdynės, šalia vairuotojos. Septyniolikmetė, laikiusi ant kelių mažylę, – už jo.

Vyriškio teigimu, vairuotoja įvažiavo į sankryžą net nestabdydama. Niekas jos dėmesio nuo kelio atitraukti negalėjo, nes tuo metu kalbos automobilyje buvo pritilusios. Liudytojas pasakoja, kad išvydęs troleibusą, tespėjęs surikti vairuotojai: „Spausk!” Po to jau buvo pragaras.

Po susidūrimo jų automobilis apsisuko 180 laipsnių kampu. Per šį apsisukimą ir atsidarė galinės dešinės pusės keleivio durelės, per kurias ir iškrito laukan septyniolikmetė ir jos laikytas kūdikis.

Kokiomis aplinkybėmis ant šaligatvio greta žuvusios septyniolikmetės atsidūrė ir vyriškio sugyventinė, sėdėjusi galinės sėdynės viduryje, jis nežino, nes, automobiliui besisukinėjant, kažkur trenkėsi ir prarado sąmonę. Vyriškis net nepamena, kaip išlipo laukan.

Kaip jau rašyta, automobilio vairuotoją bei už jos sėdėjusią mažylės mamą, kurių puse nisanas atlaikė abu smūgius – iš pradžių į troleibusą, po to – į stulpą, ištraukti laukan sugebėjo tik specialia technika ginkluoti ugniagesiai gelbėtojai.

Nustatyta, kad šios tragedijos metu sudaužytas nisanas buvo registruotas Samylų seniūnijos to paties pavadinimo kaime registruotos UAB „Joripakas” (trąšų pakavimo paslaugos) vardu, o jį vairavo minėtos bendrovės darbuotoja, gavusi vairuotojos teises prieš trejus metus. Samylų seniūnijos duomenimis, minėta Anglijoje gyvenančiam asmeniui priklausanti firma bankrutuoja.

Kaip jau rašyta, toje pačioje bendrovėje dirba dar viena šio nelaimėlių ekipažo keleivė – žuvusios mažylės mama. KMUK medikai kol kas nei jos, nei vairuotojos dėl patirtų sunkių traumų apklausti neleidžia. Trečioji po avarijos į šią gydymo įstaigą paguldyta nisano keleivė – kol kas vienintelio apklausto liudytojo sugyventinė jau išleista tęsti gydymo į namus.

Remiantis pirmojo avariją patyrusio automobilio keleivio apklausa, pareigūnai linkę daryti prielaidą, kad nisano vairuotoja buvo įsitikinusi, jog važiuoja pagrindine gatve. Apie nelygiareikšmių kelių sankryžą perspėjantis ženklas, ne vieno vairuotojo pasipiktinimui, pakabintas sunkokai pastebimoje vietoje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, visas nisano ekipažas vieni per kitus buvo pažįstami: arba bendradarbiai, arba buvę kaimynai, tiesa, kai kurie jų vienas kitą tądien matė pirmą kartą. Tragedija įvyko, kai moterų kompanija, iki tol vakarojusi Bubiuose, kuriuose gyvena žuvusios septyniolikmetės tėvai, atvažiavo Kaunan pasiimti sugyventinių. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, skubėjimo į Kačerginę priežastimi buvo minėto kol kas vienintelio apklausto liudytojo grįžimo iš Airijos proga rengtas pokylis. Tragedija įvyko ne per toliausiai pastarojo namų, esančių Nemuno gatvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.