Žadėjo darbą, o tenorėjo išžaginti

Kauno policijai teks išgliaudyti kietą riešutėlį: vienoje miesto ligoninėje gydoma keturiasdešimt septynerių metų L.S. papasakojo tapusi apsišaukėlio, siūliusio darbą, o iš tikrųjų tenorėjusio ją išžaginti, auka.

Kostiumas užgožė visus defektus

Ši kaunietė naktį į sekmadienį greitosios atvežta į Kauno medicinos universiteto klinikas. Vakar dar buvo neaišku, iš kur. Vėliau, konstatavus, kad jai reikalingiausia nervų ligų specialistų pagalba, pervežta į kitą ligoninę.

Policijai apie šį įvykį pranešta tik kaip apie pacientę, neaiškiomis aplinkybėmis praradusią dokumentus. Tačiau ir pirmadienį su šia moterimi dar buvo neįmanoma susišnekėti. Antradienį, bandydami ją apklausti pakartotinai, pareigūnai išgirdo sukrečiančią istoriją.

L.S. teigimu, šeštadienio vakare (buvo apie 20 valanda) ji vaikštinėjo netoli savo namų – Vytauto prospektu Ramybės parko prieigose. Priėjo nepažįstamas kostiumu vilkintis žilaplaukis. Tai, kad vyriškis buvo be keturių priekinių apatinių dantų, jokio įtarimo nesukėlė. Pati būdama bedarbe ir sunkiai materialiai besiversdama, ji atkreipė dėmesį, kad nepažįstamasis nevaldo ir dviejų, pirminiais duomenimis, sutrauktų dešinės rankos pirštų.

Apakino seniai lauktas pasiūlymas

Pasak L.S., nepažįstamasis pakvietė išgerti kavos. Ji atsisakiusi, teigdama esanti bedarbė ir neturinti pinigų.

Moters dejonės neliko be atsako: nepažįstamasis tvirtino galįs jai padėti. Vyriškis, pasivadinęs Algiu, teigė kaip tik ieškantis, kas galėtų prižiūrėti jo aštuoniasdešimt dvejų metų tėvą bei du sesers vaikus. L.S. nepajėgė prieš šį pasiūlymą atsilaikyti.

Naujasis pažįstamas siūlė neatidėliojant važiuoti į jo sodybą pakaunėje ir viską aptarti. L.S. sutiko: dar buvo nevėlyvas vakaras.

Nukentėjusioji teigia, kad jie važiavę 105-ojo maršruto mikroautobusu, kurio galinė stotelė – Prienų rajono Skriaudžių gyvenvietė. Išlipo kažkur už Garliavos, bet dar neprivažiavus Mauručių.

Algio teigimu, jiems reikalinga sodyba turėjo būti čia pat – už miškelio. Tačiau netrukus prieita sodyba, anot pakeleivio, buvo ne ta. Šią praėjus, paaiškėjo tikrieji vyriškio kėslai.

Košmaras miškelyje

L.S. pasakoja, kad pakeleivis pareikalavęs, jog ši su juo lytiškai santykiautų.

Atsisakius, moterį pradėta mušti. Ji spardyta į įvairias kūno vietas, talžyta pagaliu, galiausiai išsitrauktas lenktinis peilis, kurio geležtė, grasinant fiziniu susidorojimu, įkišta patekusiosios į spąstus burnon.

Nukentėjusiosios teigimu, kartu nuo jos plėšti drabužiai. Netrukus, panaudojus numautas pėdkelnes, ji pririšta prie medžio.

Tačiau kodėl vyriškis neužbaigė savo kėslų, L.S. paaiškinti nesugeba. (Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo išžaginti.)

Anot moters, pagrasinęs, kad dar grįš, nepažįstamasis pasišalino. Tuo pasinaudojusi ji sugebėjo išsilaisvinti ir nubėgti pagalbos į netoliese esančią degalinę.

Degalinės darbuotojai ir iškvietė L.S. greitąją medicinos pagalbą bei pranešė, pirminiais duomenimis, apie šį įvykį policijai. Apie kurią ties senuoju Marijampolės keliu esančią degalinę kalba nukentėjusioji ir iš kurios policijos – Kauno ar Prienų rajono kolegos į ją kviesti, vakar dar negalėta patikslinti. Kol nukentėjusioji – medikų globoje, gana keblu atkurti tikrąją įvykio vietą. Viliamasi, kad pasveikusi moteris ją parodys pati.

Reikia visuomenės pagalbos

Perspektyvoje šią bylą ketinama persiųsti Kauno arba Prienų policijos komisariatams – pagal tai, kurio iš jų teritorijoje, remiantis nukentėjusiosios pasakojimu, įvyko šios atsitiktinės pažinties kulminacija.

O kol kas Kauno policija prašo ir visuomenės pagalbos. Įtariamasis, be jau paminėtų gana ryškių išskirtinių požymių (plaukų spalva, dantys, pirštai), – apie keturiasdešimt penkerių-keturiasdešimt aštuonerių metų, apie 175-180 cm ūgio, apvalaus veido ir atletiško sudėjimo.

Nusikaltimo metu Algiu prisistatęs nežinomasis dėvėjo pilkos spalvos kostiumą, avėjo juodais bateliais.

Galinčius suteikti vertingos informacijos (viliamasi, kad atsilieps ne tik galintieji padėti ieškant įtariamojo, bet ir minėto maršrutinio mikroautobuso vairuotojas ar keleiviai, važiavę su šia pora, bei asmenys, tapę jų pažinties Ramybės parko prieigose liudytojais) prašom paskambinti šiais Kauno (8-37) telefonais: 30 33 65 ar 30 33 55 (tyrėjai) arba 30 33 09, 02 ar 112. Trimis pastaraisiais – budėtojų dalių skambinti bet kuriuo paros metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.