Vietoj pašalpos pageidautų masažo

Kauno miesto gyventojai jau kelias savaites gali gauti informaciją apie socialinę paramą ir paslaugas nemokama telefono linija 880022112.

„Klausia apie išmokas, socialinę pagalbą, pagalbą namuose. Kai kurie paskambina ir klausia: ko čia iš jūsų galima paprašyti? Sakau, suformuluokite konkretų klausimą”, – pasakojo minėtu informacijos telefonu atsiliepusi Socialinių reikalų skyriaus Informacinių sistemų poskyrio vyriausioji specialistė Aldona Mačienė.

Dėl išmokų (vaiko gimimo vienkartinės pašalpos, daugkartinių išmokų už vaikus iki tam tikro amžiaus) dažniausiai teiraujasi mamos nei tėčiai. „Nuo rugsėjo pradėsime mokėti išmokas už vaiką iki jam sukaks devyneri metai, anksčiau buvo tik iki septynerių. Apie tai žmonės irgi teiraujasi. Taip pat apie išmokas tais atvejais, kai vaikas gimsta užsienyje ir tėvai sugrįžta į Lietuvą”, – sakė A.Mačienė.

Pasak jos, kai kurie žmonės šiuo telefonu skambina kaip į informacijos visais rūpimais klausimais tarnybą. „Skambina ir dėl šuniuko, ligonių kasų, aprūpinimo būstu, stovyklų vaikams. Tokiu atveju nurodome, kur kreiptis, duodame telefoną, adresą. Į tokius klausimus mes atsakyti nekompetentingos. Teikiame tik informaciją apie mūsų skyriaus veiklą”, – kalbėjo A.Mačienė.

Ji prisiminė ir atkaklų skambintoją, pageidavusį… masažo. „Vakar vienas vyras kas dvidešimt minučių skambino. Sako, man reikia, kad darbuotojas – seselė ateitų į namus. Jam radikulitas, reikia, kad padarytų masažą. Sakom, jūs turite kreiptis į polikliniką. Ne, sako, tegul ateina jūsų darbuotojas, man palaikys ranką ir man bus gerai. Mes paaiškinome, kad paslaugas namuose – kambarį išplauna, valgyt parneša – teikia Paslaugų centras”, – sakė A.Mačienė.

Šiuo metu norintiems gauti informacijos yra sunkiau tą padaryti, nes į skambučius atsakinėja tik ji viena – kolegė atostogauja. Per dieną sulaukiama apie 40 skambučių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Vietoj pašalpos pageidautų masažo"

  1. Lina

    Šiandien paskambinus nurodytu informacijos numeriu socialines paramos klausimais ir pabendravus su Aldona Mačiene patyriau nervini sukretima.
    Buvau socialines rupybos skyriuje ir suzinojau, kad kompensacija uz sildyma nuo s/m Sausio men. man nebepriklauso (kaip savarankiskai dirbanciai) nes per paskutini pusmeti as kas menesi neuzdirbau minimalios algos.
    Nusprendziau pasitikslinti paskambinus i bendra socialines paramos informacija telefonu 880022112. Buvau sukresta, Macienė is karto pradejo su manim kalbeti pakeltu tonu, kai pasakiau kad buvau seniunijoj, tai isreze kad ten ir reikejo aiskintis ir kad ji man nieko neaiskins, o jei labai noriu tai turiu skambinti vedejai Karaliunienei.. Pradejo saukti kad ji ne advokate ir mane nekonsultuos teisiniais klausimais, neleido man kalbeti tik reke ant manes as buvau sokiruota..

  2. Lina

    Tegul buna prakeikti tokie valdininkai kurie prieme toki istatyma kad smaugtu paprastą savarankiskai i gyvenima besikabinantį Lietuvos respublikos pilietį. Seimo nari bradeiki, kuris ir inicijavo istatymo pataisą, aisku savo kailio gelbejimo saskaita (sumazint turtingiems mokesti uzsmaugt vargsa zmogu), Lietuvos R prezidentę, kuri nevetavo tokio istatymo ir visus seimo narius, kurie balsavo uz toki istatyma. Tegul ateina Putinas ir sušaudo tokius urodus. Tpiu ant jusu visu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.