Nesutariama dėl Smiltynės dviračių tako likimo

Kol kas neaišku, ar šiemet dviratininkai galės iš Smiltynės į Juodkrantę važiuoti naujuoju dviračių taku.

Nors pagal projektą dviračių takas turi būti užbaigtas iki liepos 31 dienos, dabar svarstoma tako tiesimo darbus atidėti iki tol, kol bus visiškai sutvarkyta Smiltynės gaisravietė.

Tokiai minčiai pritarė vakar ir šiandien Neringoje besilankanti Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė.

„Jei dviračių takas bus įrengtas dabar, iš gaisravietės išvežant medieną sunkiąja technika danga būtų sugadinta. Matyt, darbų eiliškumą, kol bus išvežti nuodėguliai, teks pakoreguoti”, – vakar svarstė R. Baškytė.

Pasak Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aurelijos Stancikienės, svarstoma dar viena galimybė laikinai, kol bus kertamas išdegęs miškas, dviračių tako liniją nukreipti kita linkme, pavyzdžiui, – pajūriu.

Tačiau darbus atliekančios bendrovės „Šiaulių plentas” statinio statybos vadovo Virginijaus Apulskio teigimu, takas bus užbaigtas kaip ir numatyta – liepos pabaigoje.

„Ne Kuršių nerijos nacionalinio parko pinigai ir tegul jie nesikiša”, – vakar „Vakarų ekspresui” sakė V. Apulskis.

Pasak jo, iš beveik 18 kilometrų dviračių tako iki galo nebus užbaigtas tik 1,8 km ruožas, kuriuo ir galės važinėti sunkioji technika.

„Tačiau ir dviračiai lengvai šituo ruožu pravažiuos. Jis tik nebus išpiltas granitine skaldele – nebus apdorotas paviršius”, – sakė V. Apulskis.

Pasak jo, iki gegužės pradžioje kilusio gaisro jau buvo nutiesta apie pusę dviračių tako. Ten buvo išpiltas žvyras, skalda, reikėjo tik atlikti stabilizacijos darbus. Per gaisrą ugniagesių mašinos sugadino 6 kilometrus tako, kurį reikėjo tiesti iš naujo.

Priminsime, kad projektas yra finansuojamas iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, takui nutiesti numatyta skirti 2 milijonus litų.

Žinia, šiuo metu Smiltynėje tebevyksta bandomieji gaisravietės valymo darbai, po to bus skelbiamas konkursas visos teritorijos tvarkytojui parinkti.

„Išdegusio miško kirtimo darbai turėtų užsitęsti metus”, – vakar sakė A. Stancikienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.