Moterų vienijimasis prasidėjo nuo intrigų

Konservatorių partijos Klaipėdos miesto skyriaus narės Dalios Žukienės idėją suvienyti skirtingoms partijoms priklausančias moteris politikes ne visos klaipėdietės suprato vienodai.

Per klaidą į „Vakarų ekspreso” redakciją atėjusiame elektroniniame laiške parašytos vos dvi eilutės atskleidė Lietuvos liberalų sąjūdžio (LLS) narės, Klaipėdos socialinės paramos centro direktorės Dianos Stankaitienės ketinimus.

Iš LLS Klaipėdos skyriaus sekretorės Linos Kazarauskaitės elektroninio pašto išsiųstame laiške, adresuotame 32 gavėjams, D. Stankaitienė rašo: „Siunčiu svarbią informaciją. Siūlau dalyvauti kuo didesniu sąstatu tam, kad nusverti kitas partijas ir turėti kuo daugiau mūsiškių klubo vadovybėje. Kitoms partijoms siūlyčiau nesiųsti.”

Žemiau – laiškas „Dėl moterų politikių diskusijų klubo organizavimo”, kurį D. Stankaitienei atsiuntė D. Žukienė. Jame konservatorė informuoja, jog šiandien vyks pirmasis susirinkimas, į kurį kviečiamos įvairių Lietuvos politinių partijos atstovės. D. Žukienė rašo, kad jos inicijuojamas Klaipėdos moterų politikių klubo įkūrimas suteiks galimybę vienyti moteris politinėje veikloje, pažinti kitas partijas, siekti lyčių balanso partijų rinkiminiuose sąrašuose ir t.t.

LLS Klaipėdos skyriaus sekretorė L. Kazarauskaitė, paprašyta paaiškinti, kaip gi D. Stankaitienę kompromituojantis laiškas pakliuvo „Vakarų ekspreso” žurnalistams tiesiai į rankas, sutriko: „Gal kažką supainiojau…”

Pati D. Stankaitienė apie tai sužinojusi neapsidžiaugė: „Tai buvo ne spaudai skirta informacija”.

Paklausta, kodėl taip pasielgė, D. Stankaitienė teisinosi: „Tiesiog norėjau, kad į pirmąjį klubo susirinkimą ateitų kuo daugiau liberalių.”

Klubo kūrimą inicijuojanti konservatorė D. Žukienė, išgirdusi apie D. Stankaitienės laišką, nemaloniai nustebo: „Kas gi čia dabar? Aš gi taip ruošiausi, klubo nuostatus paruošiau, viską darau iš širdies. O kas gi dabar išeina? Aš klubo kūrimą inicijuoju, o kažkas jau dalijasi valdžią? Aš griežtai atsiriboju nuo tokių užkulisinių intrigų.”

Anot D. Žukienės, ji į Klaipėdos moterų politikių klubą kvietusi burtis visų politinių partijų atstoves.

„Džiaugiuosi, kad dauguma jų mielai sutiko dalyvauti. Tikiuosi, kad kažkokie savanaudiški planai nesugadins gražios iniciatyvos. Kad ir kiek Liberalų sąjūdžio atstovių ateitų, – visas mielai priimsime, tačiau kiekis klubo kūrimui neturės jokios lemiamos įtakos”,- reziumavo D. Žukienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.