Galvos skausmas – įžaidėjas

Besirengiančios pasaulio krepšinio pirmenybėms Japonijoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategai vis dar ieško krepšininko, verto užimti pagrindinio įžaidėjo poziciją, rašo dienraštis L.T.

Nors vyrų krepšinio pasaulio čempionato pirmenybės Japonijoje prasidės rugpjūčio mėnesio viduryje, Lietuvos rinktinės trenerių štabas jau dabar pradeda ieškoti idealiausio komandos dvyliktuko. Pirmoje rinktinės stovykloje dalyvauja naujokai.

Kai kurie iš jų birželio pabaigoje prisidės prie pagrindinio ekipos branduolio. Dienraštis L.T. kalbėjosi su ekipos strategu Antanu Sireika.

– Kokios nuotaikos vyrauja Lietuvos rinktinės stovykloje?

– Viskas gerai, žaidėjai dirba, stengiasi. Stovykloje vyrauja puiki nuotaika.

– Krepšinio specialistai teigia, kad didžiausia šių metų rinktinės problema – įžaidėjo pozicija. Kaip pirmoje rinktinės stovykloje atrodo gynėjai?

– Neblogą žaidimą rodo Giedrius Gustas ir Tomas Delininkaitis. Vyksta arši konkurencinė kova. Tačiau dar nėra aišku, kas treniruosis su pagrindiniais ekipos žaidėjais antroje stovykloje.

– Kaip atrodys komanda, galvojant, kad į pasaulio čempionatą nevyks „Indiana Pacers” įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius?

– Žaidimas su Š.Jasikevičiumi ir be jo yra du skirtingi dalykai.

– Kaip bus sprendžiama įžaidėjų problema rinktinėje?

– Komanda neturi tokio antro įžaidėjo kaip Šaras. Į jo poziciją pretenduoja G.Gustas, T.Delininkaitis, Vidas Ginevičius ir Vytenis Jasikevičius.

– Ar V.Jasikevičius ne per jaunas tokio lygio varžyboms?

– Žaidėjas neturi aukšto lygio varžybų patirties. Žiūrėsime, kaip jis rungtyniaus kontroliniuose mačuose, tada ir spręsime, ar jį kviesti į antrą rinktinės stovyklą.

– Kauno „Žalgirio” įžaidėjas Mindaugas Kalnietis rengiasi Europos jaunimo krepšinio (iki 20 metų) pirmenybėms, kurios liepos mėnesį startuos Turkijoje. Jūs jį taip pat buvote pakvietęs į pirmą vyrų rinktinės stovyklą.

– Norėjome pažiūrėti, kaip M.Kalnietis būtų atrodęs šalia kitų įžaidėjų, tačiau to padaryti neteks. Krepšinio federacija nusprendė, kad įžaidėjas labiau reikalingas jaunimo rinktinei.

– Po kontrolinio turnyro Italijoje, vyksiančio birželio 19–24 d., paaiškės, kurie žaidėjai pateks į antrąją Lietuvos rinktinę. Kas treniruos šią šalies ekipą?

– Klaipėdos „Neptūno” treneris Robertas Kuncaitis ir Italijos Trevizo „Benetton” stratego asistentas Kęstutis Kemzūra. Jis prie rinktinės treniruočių proceso prisidės pasibaigus šios šalies krepšinio čempionato finalinėms varžyboms.

– Kaip manote, kokie tikslai bus keliami Lietuvos vyrų krepšinio komandai pasaulio čempionate Japonijoje?

– Šis klausimas ne man – nenorėčiau spėlioti.

– Rusijos žiniasklaida teigia, kad dar nėra aišku, kurie Jūsų asistentai – Valdemaras Chomičius ar Gintaras Krapikas – dirbantys „Uniks” ekipoje, vyks į Japoniją. Ar jau nusprendėte, kas kur darbuosis?

– Dar ne.

– Jūsų būsimas klubas „Uniks” pradeda naujam sezonui formuoti komandą. Klubas įsigijo porą Rusijos krepšininkų. Viename iš interviu teigėte, kad Kazanės komandoje nenorėtumėte matyti amerikiečių žaidėjų. Tai tiesa?

– Kalbėjau su klubo prezidentu Jevgenijumi Bogačiovu. Mūsų požiūriai į ekipos formavimą ateinančiam sezonui yra vienodi. Klubas ieškos gerų žaidėjų iš Europos.

Pirmoje Lietuvos rinktinės stovykloje dalyvauja: gynėjai: G.Gustas, T.Delininkaitis, Darius Pakamanis, V.Jasikevičius, Gediminas Maceina; puolėjai: Artūras Jomantas, Stepas Babrauskas, Aurimas Kieža, Vladimiras Severovas, Jonas Mačiulis, Mindaugas Vosylius; vidurio puolėjai: Darius Šilinskis, Povilas Čukinas ir Tautvydas Lydeka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.