„Ratai” atvažiavo į pirmąją pelningiausiųjų filmų sąrašo vietą JAV

Kaip ir buvo prognozuota, praėjusį savaitgalį žiūrimiausias filmas Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo animacinė komedija „Ratai”. Juosta uždirbo 62,8 milijono JAV dolerių.

Vis dėl to, „Ratai” nėra pats geriausias „Pixar” animacijos studijos filmo debiutas. „Ratai” aplenkė 2001-ųjų filmą „Monstrų biuras” (62,6 mln.), bet atsiliko nuo „Nereliųjų” (70,5 mln.) ir „Žuviuko Nemo” (70,3 mln.).

„Ratai” su 62,8 mln. JAV dolerių nuo šiol užima penktąją vietą daugiausia per pirmąjį savaitgalį uždirbusių animacinių juostų sąraše. „Ratai” Lietuvos kino teatruose bus rodomi rugpjūčio mėnesį, juosta bus įgarsinta lietuviškai.

Kita savaitgalio premjera, klasikinio siaubo filmo perdirbinys „Lemties ženklas 666”, per pirmąjį demonstravimo savaitgalį uždirbo tik 15,5 mln. JAV dolerių. Tai tik vos vos daugiau, negu juostai pavyko surinkti per birželio 6 dieną, kuomet filmas uždirbo 12,6 mln. dolerių ir pasiekė „geriausio antradienio” rekordą. Šis faktas rodo, jog trumpalaikė filmo finansinė sėkmė susijusi tik su puikiu marketingo triuku – premjera įvyko 2006 06 06, kuri siejama su Antikristo pasirodymo diena.

Birželio 9-11 dienomis pelningiausių filmų JAV sąrašo antroje ir trečioje vietose įsitaisė filmai, atitinkamai nukritę iš pirmųjų dviejų pozicijojų. Simbolinį sidabro medalį užsikabino filmas „Išsiskyrimas” su aktoriais Jennifer Aniston ir Vince Vaughn (20,5 mln. JAV dolerių), trečioje vietoje – „Iksmenai. Žūtbūtinis mūšis” (15,5 mln.). Pastarasis filmas taps pirmuoju, peržengusiu simbolinę 200 milijonų JAV dolerių ribą šią vasarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.