Milžiniškas susidomėjimas „Kauno fotografijos dienomis”

Šį rudenį rengiamas trečiasis tarptautinis fotografijos festivalis „Kauno fotografijos dienos” susilaukė potencialių dalyvių susidomėjimo iš viso pasaulio.

Praėjęs savaitgalis buvo paskutinis terminas, iki kurio festivalio „Kauno fotografijos dienos” rengėjai priėmė norinčių patekti į festivalį paraiškas su nuotraukomis temoms „Laikas” ir „Euro-Azija”. Šiemet savo norą rodyti savo nuotraukas Lietuvos publikai entuziastingai reiškė menininkai iš pačių įvairiausių pasaulio šalių: Anglijos, Turkijos, Baltarusijos, Ispanijos, Estijos, Kroatijos, Indonezijos, Indijos, Kanados, Argentinos, JAV.

Festivalio vadovas Mindaugas Kavaliauskas juokaudamas pasidžiaugė: „Gerai, kad nepasiūlėme piniginio prizo, kitaip – reiktų visą vasarą nuotraukas atrinkinėti”. Jis taip pat pastebėjo, kad tarp beveik dviejų šimtų kokybiškų paraiškų iš viso pasaulio – tik kelios dešimtys iš Lietuvos.

Atrankos komisijoje, be M.Kavaliausko, dirbs „F galerijos” kuratoriai bei keli žymūs fotografai (tarp jų – Romualdas Požerskis ir Gintaras Česonis).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.